feather extensions? no thanks!ingen har väl missat trenden med feather extensions? nya grejen inom modevärlden & what not.
själv tycker jag att det kan vara grymt fint, men att man borde hålla sig borta från äkta fjädrar & istället använda syntetiska. here's why:

dessa fjädrar, som säljs för flera hundra (ibland även tusen) kronor hos frisörer & liknande, är precis samma fjädrar som flugfiskare använder.
Whiting Farms i västra Colorado är världens största producent av flugbindningsfjädrar. där ges tupparna endast ett år att leva medan deras fjädrar får växa så långa som möjligt. tuppar lever vanligtvis i 10-15 år. när fjädrarna anses vara tillfredsställande för kunden, slaktar man tuppen & plockar dess fjädrar. tuppens livlösa kropp kastas sedan ut för kompost. Thomas Whiting, företagets grundare, hävdar att "de är inte bra för något annat".

Whiting Farms fraktar nu 65.000 bunkrar med fåglar per vecka, eftersom de försöker möta den aggressiva efterfrågan hos salongsägare & stylister, samt dess ursprungliga kundkrets hos flugfiskare. det är en ganska skrämmande ökning av slaktade tuppar, allt för en tillfällig hårprydnad (som håller i ungefär tre månader), producerade på ett sätt som inte borde vara tillåtet.
läs gärna hela artikeln från Global Animal här (på engelska).

stöd inte en sådan blodig & rå industri; andras liv ska inte behöva gå till spillo för att ni ska känna er fina, det finns andra & bättre alternativ.
jag önskar bara att alla som är intresserade av feather extensions kunde ta reda på lite mer information, se om det verkligen är värt det.
om ni, precis som jag, är emot detta - sprid det gärna vidare! berätta för vänner, skriv i bloggen, lägg upp på facebook, anything.
Postat av: Mimmi

Fan va bra att du skrev detta, hoppas folk tänker till lite!

2011-07-29 @ 16:15:12
URL: http://xmimmix.blogspot.com
Postat av: Vewe

Usch, fy fan!

2011-07-29 @ 16:23:51
URL: http://vewe-bloodyidiot.blogspot.com
Postat av: Malin

Tack för att du skrev detta! Var faktiskt lite intresserad, men nu vet jag att det är syntet som gäller. Tack tack!

:)

2011-07-29 @ 19:00:23
URL: http://firewolf.blogg.se/
Postat av: Nettle

Bra skrivet!!!

2011-07-29 @ 20:27:42
URL: http://nettle.blogg.se/
Postat av: ANGELICA

THUMBS UP BBÄBBÄÄÄ!

2011-07-30 @ 10:32:03
URL: http://www.murderotic.com/
Postat av: Suzanna

re: http://thebrushguard.com :) Ett annat tips är också e.l.f's eget brush case för endast 51 kronor om du vill förvara dina sminkborstar, jag beställde hem det och tycker om det riktigt mycket! http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~171.htm

2011-07-31 @ 22:37:09
URL: http://suzannakarlsson.blogg.se/
Postat av: jennifer,

jag har ägt en tupp som kunde få upp till två meter långa stjärtfjädrar. hemskt att tänka på att det skulle vara till ett sådant syfte. jag är helt med dig; sjukt snyggt, men tänk syntetiskt.

2011-07-31 @ 22:57:13
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
Postat av: sara

Nu vill jag inte uppmana folk att ha feather extensions, men SKA man nu ha det även efter att ha läst det här och insett baksidan, så använd syntetfjädrar och använd microringar så att du kan återanvända fjädrarna.Jag har gamla feather extensions jag knåpat ihop själv med microringar (dessvärre med fjädrar från Whiting Farm som specifikt omnämns i artikeln, urgh) och dom är som nya fortfarande då jag kunnat ta ut dom när jag tex duschat eller badat. Det finns ingen anledning att gå till salonger, eller att köpa nya fjädrar hela tiden vilket bara breddar efterfrågan och oundvikligen kommer att leda till att djur behandlas ännu sämre än vad dom redan gör.

2011-08-03 @ 10:27:30
Postat av: Ella

Vet du vart man kan köpa fina syntetfjädrar? På http://kosmetikan.se.tmp2.wgr.se/harforlangning/fiber-feather-extensions/ Kan man köpa löshår som färgats som fjädrar, mycket billigare och helt klart bättre för djuren, men inte lika fina.. HAr du något tips? :)

2011-08-06 @ 13:27:14
URL: http://ellakingen.blogspot.com
Postat av: dannie

åh, jag skrev också ett inlägg om det där tidigare. det är så sjukt tragiskt. jag tycker det är himla fint och är nu på jakt efter syntetfjädrar.

jobbar själv som frisör och en kund frågade mig om det fanns någon frisör i umeå som gjorde feather extensions. jag berättade då detta för henne, och hon bytte åsikt direkt. det är bra att gro små frön hos människor. kanske de tänker till..

2011-08-09 @ 21:17:36
URL: http://eckelbobbah.blogg.se/1. reklam & spam raderas.
2. anonyma frågor besvaras antingen i ett nytt inlägg eller som en kommentar till inlägget där frågan ställdes.
men om du lämnar din din url/mejl så svarar jag dit direkt. annars så kan du alltid ställa frågor på blogresponse!

(1. advertising & spam will be deleted.
2. anonymous questions will be answered in a new post or as a comment to the post where the question was asked.
but if you leave your url/e-mail i'll answer to you directly. otherwise you can always ask at blogresponse!)

name:
remember me?

e-mail: (will not be public)

blog/URL:

comment:

Trackback