some inspiration for ya'

late night, saturday night

borde sova nu, men det där med att skicka mejl & klura på framtidsplaner är så mycket roligare. det här ska fan gå vägen, så är det bara.
& det är väl ungefär vad jag har gjort i helgen. eller ah, var in till stan en sväng idag & ska in imorgon igen för att hänga med Angelica. fint det!

with the fear i'm in, you have to push me in


photos: me

ja, det är fortfarande tufft att posera & ta bilder inne i badrummet.

Enter Shikari - Sssnakepit


come and join the party leave anxieties behind, when the weight of all the world is pushing down - just push right back.
yeh yeh, we're nice guys ... until we're not!

kom på att jag inte har lagt ut denna video här i bloggen än, vilket jag ju såklart måste göra!
så jävla bra låt, så jävla snygg video, så jävla asdfghjkl.

anonymous, y u so mad?

anonym om it feels like the morning air is throwing ice picks at my face / this is the day we have to stand tall and embrace:
måste bara få säga att det är rent ut sagt PINSAMT att vi i SVERIGE demonstrerar mot wall street. NI HAR INGEN AGENDA och ni skämmer bara ut er så snälla avsluta med detta och gå tillbaka till era hippieutbildningar istället... geez! hatar folk som går in i demonstrationer utan att ha någon aning om varför eller någon info om ämnet... PINSAMT.

svar: här skulle jag kunna påpeka hur mycket jag hatar folk som ska kommentera & ha åsikter om saker utan att ha någon aning om vad det handlar om eller någon info om ämnet, & att det är rent ut sagt pinsamt att kommentera sådana saker helt anonymt. stå för det eller gå hem.

men ah, det tänker jag ju såklart inte göra, utan istället så ska jag upplysa dig lite kort om vad denna ockupation handlade om: idén till denna ockupation/demonstration (& alla de andra runt om i världen, även den utanför Wall Street i New York) kom egentligen från den s.k Arabiska Våren, en serie av demonstrationer i Nordafrika. genom det så inspirerades många europeiska länder till att starta sina egna demonstrationer mot politikernas korruption & bankernas makt, & ockupationen i New York var bl.a mot de sociala & ekonomiska ojämlikheterna i landet.
men det var inte så att vi stod där på Sergels Torg bara för USA eller Wall Street - vi stod där för att vi inte är nöjda med systemet eller de ojämlikheter som finns även i Sverige. vi stod där för att visa stöd för mänsklig rättvisa & för de som kämpar i andra delar av världen.

det är inte rätt att klyftorna mellan fattiga & rika ska vara så stora som de är idag - visste ni att de 20% som är fattigast i världen har drygt 2% av världens inkomster, medans de 25% som är rikast har 75% av världens inkomster att leva på? det låter ju inte riktigt bra någonstans, eller?
men vad vet jag, det kanske finns folk som tycker att det är okej. du, anonym, kanske inte vill ha jämnlikhet eller rättvisa. vad vet jag, liksom.

& btw, vad är en "hippieutbildning"? jag är utbildad grafiker/designer, är det "hippie"? enlighten me, please.

2:32 PM on a wednesday


photo: me

idag är det onsdag & jag har inga särskilda planer. kanske svänger förbi macken för att söka jobb, men annars kommer jag nog mest bara sitta här med en kopp té & ett par avsnitt av It's Always Sunny In Philadelphia. fast ska försöka klämma in en liten promenad där också, ehe.
men ah, det var väl det ... det händer inte så mycket här nu för tiden, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. puss.

vegan dr. martens boots? yes, please!



i våras lanserade Dr. Martens en liten kollektion med helt veganska kängor, & självklart så är jag sugen på ett par.
lite udda att de kostar precis lika mycket som kängorna i läder, men ah. de ska hålla lika bra & vara i jättebra kvalité, so I guess it's worth it!

today's enterprise;

fyra jobbansökningar skickade - check! fast tre var till samma företag, men olika positioner/tider typ ... haha, aja.
imorgon ska jag nog förbi macken nere vid slottet & snacka jobb också. vill verkligen inte jobba här ute, men som det ser ut nu så lär jag bli kvar här i ett par månader till iallafall - så då kan jag ju lika gärna försöka skaffa jobb här, snåla med pengarna & sedan sticka iväg någonstans för ett nytt liv. har lite tankar & planer för framtiden, men än så länge är det inte mer än just tankar & planer - så jag tänker inte berätta något, ehe.

imorgon blir det huvudstaden under dagen & sedan fairtrade ambassadörs-kurs på kvällen! förra veckans blev inställd pga sjukdom, boooo.
men ah, nu ska jag stjäla lite choklad av mamma & dra ännu ett avsnitt av It's Always Sunny In Philadelphia. good night, lovers.

and a heart full of whirls made you numb


quote:

yesterday was friday;


photo: me

huvudstaden för lite häng med Sofia igår! lika trevligt som vanligt - promenerade runt, kollade butiker, pratade & fikade.
besökte Espresso House as usual, vilket jag gör var & varannan vecka typ, haha ... men så fort Barista öppnar på Centralsationen så lär jag hänga där en del också (trots att de tar 5 kr extra ifall man vill ha sojamjölk istället för vanlig, buhu)! men fairtrade osv går alltid först. alltid, alltid.

annars gjorde jag inte så mycket igår - kollade på senaste The Big Bang Theory & började kolla på Iron Man 2 (som jag borde se klart idag).
men ah, min helg blir väl inte mycket roligare än så här ... förutsatt att inget spännande eller så dyker upp. though I doubt that.

tumblr



FÖLJ MIG HÄR (eller klicka på bilden)!
länka gärna era egna eller era favorit-tumblrs, jag behöver lite nytt att följa.

- Rory C, what's your thesis?

- I don't fucking believe this.

///


photo: me

exploderar snart från insidan & ut. vill så jävla mycket.

am I stupid or just brave? (they're basically the same)

såååå, mötet på AF gick bra ändå - fast när jag skulle hem så hade det börjat regna & självklart hade jag inget paraply. men jag överlevde.
väl hemma igen har jag inte gjort så mycket mer än lagat mat, diskat lite, lyssnat på musik & kollat på diverse tv-serier ... produktivt, ja.
nu ska jag försöka fixa några jobbansökningar & sedan slänga upp en del grejer på tradera! vet att ni bryr er, eller hur? okej, puss.

read between the lines // my self-respect has died

klev upp ur sängen vid 06.42 idag, jahaja. möte hos Arbetsförmedlingen (som är helt ovärt för min del egentligen, eftersom att jag varken vill jobba hos Försvarsmakten eller i Enköping) idag, så det är väl bara att bita ihop & dra dit. efteråt så borde jag svänga förbi polisen & fixa ett nytt pass, men det får jag nog göra imorgon eller så istället ... har inte orkat fixa mig idag direkt, ehehe. & man vill ju se någorlunda bra ut då liksom.

MEN AH, nu måste jag äta klart min macka & springa till bussen - laterz kidz!

met a wonderful girl today:



photos: me/Nanna


den där tjejen alltså, henne har jag hängt med i ungefär fem år. eller, hängt & hängt ... vi har bara träffats fem gånger (hon bor i Göteborg, så ah). men vi har hängt ihop ändå, via internet & annan teknik! hur som, idag besökte hon Stockholm en sväng & självklart så träffades vi. ♥ ♥
vi traskade runt på stan, pratade & skrattade, samt fikade lite. asfint! fast hon borde ha stannat längre alltså, mhm.
bilden på oss är söt, okej?

cravings right now:



ah, något i den stilen alltså. fast mössan köpte jag faktiskt idag.

the life i really want to live only exist in my daydreams

var är alla mates med grym musiksmak & djupa tankar, som springer mellan barer & hemmafester, som hänger i parker för att kolla på moln, som dricker té på en balkong mitt i natten, som ringer tidig lördagmorgon för att dra på roadtrip, som skrattar högt & pratar fritt, som har starka åsikter & tar ställning, som älskar sena konserter, som dansar & lever like there's no tomorrow - var är alla dessa mates? vart gömmer de sig?
ibland tror jag att jag är född i helt fel stad, i helt fel land. ikväll är jag helt säker på att det är så. varför måste det vara så? när sticker jag/vi?

ps. jag är jättetrött & lyssnar på musik som får mig att tänka på ... saker. love you guysss.

it feels like the morning air is throwing ice picks at my face / this is the day we have to stand tall and embrace



photos: me

mycket mindre folk än väntat, men ändå väldigt lyckat! bra talare, skön stämmning, helt okej väder & the times they are a-changing.
eller ah, vi får hoppas att detta är början på samhällets & det ekonomiska systemets utveckling - för det funkar inte längre.
jag är lite stolt över mig själv som vågade åka dit helt ensam & över mitt engagemang. alla borde engagera sig!

efteråt blev det iallafall en liten trevlig fika med Sofia & sedan en kort sväng på stan med pappa. fiiiiint.

friday night

senaste nytt på mitt facebook-konto:
"fixar håret, målar naglarna, dansar till Does It Offend You, Yeah? - det är nästan så att man kan tro att jag ska göra något särskilt ikväll!"
vilket jag ju alltså inte alls ska. blir väl inte mer spännande än lite veggie wraps & senaste The Big Bang Theory - men det är fint det också.

we'll be together against this // occupy stockholm


vet inte hur insatta ni är i ämnet eller hur mycket ni vet (eftersom det har varit lite av en media blackout för hela grejen), men det pågår iallafall stora demonstrationer & ockupationer i New York just nu. vilket har spridit sig till flera andra städer i världen också - människorna har fått nog.
protesterna är - i stora drag - mot den sociala & ekonomiska ojämlikheten, företagens girighet & företagens ekonomiska påverkan på lobbyister.

jag rekommenderar er att kolla in de här sidorna för mer info osv: http://www.occupytogether.org/ & http://www.occupywallst.org/.
& denna Tumblr är helt klart värd ett besök, med historier från människor som har blivit lidande: http://wearethe99percent.tumblr.com/

HUR SOM, på lördag är det dags för Occupy Stockholm (ett av över 1000 liknande event runt om i världen), ett event för att visa stöd & för att säga "vi har fått nog nu". & ja, självklart så tänker jag vara där! om ni har vägarna förbi så borde ni komma & åtminstone kolla. så, ses vi där?

DOES IT OFFEND YOU, YEAH? // DON'T SAY WE DIDN'T WARN YOU



sju månader senare har jag börjat lyssna på DIOYY?'s senaste skiva - & den är så jävla grym! tror att den kommar ta död på mina högtalare.

wednesday:

i ungefär en & en halvtimme har jag nu suttit här & bara stirrat. har förvisso gott chai-té som sällskap, men känner mig ändå helt ... meningslös. eller alltså, mer som att jag inte gör något av nytta (vilket jag ju inte gör). har en kort lista på saker att göra idag, så det är väl bara att sätta fart. dra igång lite sjyst musik & ta tag i dagen liksom. eller så sitter jag här en liten stund till & gör inget av någon som helst nytta. aah, låter bra det.
fast måste ju lägga undan lite tid för att kolla på mina nya dvd'er också, åhåhåhå.

annars då? Fairtrade-kursen igår gick bra! känner mig rätt så pepp på hela grejen faktiskt, att få vara en del av något som är bra för världen.
har även fått hem grejer från Yves Rocher som jag ska recensera, så det dyker väl upp i början av nästa vecka eller så. asfina grejer!
men eh, försöker planera helgen lite också, vill liksom göra något annat än sitta här. fast ska nog delta i en slags demonstration på lördag iallafall, men en liten utgång eller så vore ju inte helt fel det heller. måste bara hitta sällskap & någon sjyst klubb med billig dricka, haha ...

live from planet earth // this sexy box is my new love


photo: me


"limited edition box set: the CD & 2DVD edition PLUS DVD3 - compilation of rare and bootleg live footage thru the ages from 2005 (yep, that means even ‘.. Jealous Man ..’ makes an appearance!) til 2009 + ‘IMAGES FROM PLANET EARTH’ - 60 page ‘behind the scenes’ photobook + an ENTER SHIKARI LAMINATE - that will, over time, give you special discounts on merch etc. these items are ONLY available in this sexy box."

kan vara de bästa trehundra kronorna jag någonsin har spenderat. ååh, boken med bilder är helt jävla underbar - asgammalt blandat med ganska så nytt. små Shikari-grabbar vs riktiga Shikari-män (hahaha)! imorgon ska jag iallafall ägna mig åt dvd-skivorna, mmh! ♥ ♥ ♥

quote:


what's going on:

x imorgon drar Fairtrade Ambassadör-kursen igång, så de kommande fem tisdagarna har jag något att göra
x ryktet sägar att Enter Shikaris nya album (A Flash Flood Of Colour) släpps 9:e januari 2012!!
x jag har fyra jobbansökningar som ska fixas - så nu håller vi tummarna lite, okej?
x move out of my fucking way, 'cause i'm coming through again

new in; Mia Wallace//Pulp Fiction-tee


photo: me


hittade denna snyggingen på Topshop's herravdelning i torsdags. nedsatt till 150 kr, men den gick visst in för 50 kr - så sjukt värt!

the north star is chairing the meeting, he knows we're spoilt and he's sniggering at our histories

meteorskur över Sverige just nu - jag har legat ute på gräsmattan i ungefär fyrtio minuter & sett runt tjugo stjärnfall/meteorer. så jävla fint!
skulle lätt ha kunnat stanna ute hela natten om det inte vore så förbannat kallt ... hade nog varit lite roligare med sällskap också, men grym musik i lurarna funkade det med. lyssnade mest på "We Can Breathe In Space, They Just Don't Want Us To Escape". den passade liksom till.

såg förresten två meteorer/fallande stjärnor i torsdags också, & även en igår när vi kom hem ifrån stan. love it.

that's the sound of another door shutting in;;;



i torsdags så var det session med Enter Shikari hos Zane Lowe på BBC Radio 1, & självklart så streamade jag hela grejen live!
& nu har det dykt upp videos där de spelar Sssnakepit & Arguing With Thermometers - så det är väl vad jag ska ägna mig åt ikväll.
den sistnämnda har nog sabbat mina högtalare lite, ehe ... men den är så förbannat jävla bra att jag inte vet vart jag ska ta vägen alltså. ♥

the last couple of days


photo: me

en halvkass bild från igår, när vi hängade på Debaser Slussen - fyra live band, annan okänd musik, lite för dyr cider, konstig blandning av människor & ett par diskussioner om det mesta. trots lite krångel på hemvägen osv (som ändå löste sig) så var det en riktigt skön kväll!
annars så har vi hängt i Stockholm för fotografering + lite shopping + fika, chillat hos mig, cyklat till slottet, kollat på film & haft det bra.

men nu så har hon åkt hem, booooo. så jag sitter mest här & lyssnar på musik just nu, har liksom inget vettigare att göra.
sorry för trist uppdatering de senaste dagarna btw, har inte riktigt haft tid eller lust. puss!

good morning mates,

jag är vaken liiiite tidigare än vanligt idag - försökte gå upp runt 9, men min säng var alldeles för skön för det. men ja, nu är jag uppe iallafall!
på ungefär tre timmar ska jag hinna dammsuga+städa, tvätta håret, fixa mig, samt äta något - sedan åker jag till Bålsta för att besöka biblioteket i jakt på lite böcker om rymden & så ska jag hämta Felicia som ska sova här i ett par dagar! det kommer bli kalas alltså, mhm. fint med besök.

måste dock ta tag i saken & skriva personliga brev idag till två jobb som jag ska söka, kan vara bra att få det gjort alltså. vill ju ha jobbbbb!

Q/A (kind of)

Q: NJ om come now & leave with me, this place is almost empty:
tja, kan berätta att jag följt dig ett tag och tycker du är bra.
känns inte som att du själv tycker du är så bra alla dagar. keep on running och ha't så skönt hos släktingarna

A: first of all; tack så mycket! slår vad om att du är väldigt bra, du också.
jag har förmodligen nämnt min låga självkänsla & mitt kassa självförtroende ett par gånger här i bloggen, men på senaste tiden så har jag väl verkat glad & så? eller? själv så tycker jag faktiskt det. har liksom känt mig glad nästan varje dag den senaste tiden! varför vet jag inte riktigt, men det är inget jag tänker klaga över eller så. jag jobbar även på att förbättra självkänslan/självförtroendet & jag har väl kommit en liten bit på vägen nu (fast det är väldigt mycket kvar, men ah). bra människor i min omgivning gör det hela mycket enklare också, såklart. & för tillfället så känns framtiden ganska så spännande; jag har lite planer & tankar som förhoppnings kommer leda någonstans. everything will work out alright!

I will not be that way, I'll take it day by day


photo: me


hemma i skogen igen nu dååå. Falun var mysigt & lite långtråkigt på samma gång, men det var iallafall fint att träffa farföräldrarna igen! ♥

idag har jag åkt till ICA i jakt på deras egna havremjölk, men tydligen så står den på någon hylla helt åt helvetet från mejeriavdelningen, så jag fick nöja med mig någon mjölk från Oatly (som tyvärr inte var lika god, men men). & det är väl det mest spännande som hänt mig idag, haha ...
just nu lyssnar jag på Does It Offend You, Yeah? & funderar på att kolla på någon film eller så. eller bara sitta här. eller gå på promenad. hm.