good bye my friend, good bye my love

fuck it. vi stannar nog i London. nästa vecka letar vi boende (för januari ut åtminstone). just fucking fuck it.

a little bit mental

årets sista fredag. årets näst-sista dag. jaha, så hur har det här året varit då? hur var 2011?
det började grymt, fast blev ganska snabbt lite jobbigt - sedan vår & då tror jag att det mesta var bra - efter det kom sommaren som egentligen mest var tråkig & slöseri med tid (fast vissa dagar var lovely) - hösten var mestadels bra & mysig - & de senaste månaderna har varit ganska underbara. dock är det lite knepigt nu, men men. med ett intressant, fast lite händelselöst, år i ryggen välkommnar jag år 2012 med öppna armar!

planerna för imorgon är fortfarande lite osäkra, men vi ska iallafall hänga kring London Eye vid tolvslaget för att se fyrverkerishowen! men innan det så vill jag besöka detta & dansa till RouTs (sångaren i Enter Shikari) sjysta dj beats. efter tolvslaget funderar vi iallafall på att dra till The Underworld i Camden, fast vi har inte fixat några biljetter än ... ehe. oh well, blir nog tjockt hur som! hur ska ni fira in det nya året, lovers?

thursday


photo: felicia (från en annan kväll, men w/e)

har bara sovit i ett par timmar, sabbad hals & röst, trasiga strumpbyxor, blodiga knän & blåmärken överallt.
man skulle kunna tro att jag har varit i slagsmål, men det var bara en vanlig onsdagskväll. eller, lite spårad kanske. loved it though.

honest to blog

dricker kaffe, lyssnar på musik, stökar ner, städar, funderar över livet. lycklig & olycklig på samma gång. vad fan då.
igår sökte jag ett jobb i Covent Garden, så får se om de ringer idag eller inte. men egentligen så längtar jag lite efter landet lagom.
imorgon ska vi hänga överallt & prata om framtiden - stanna eller lämna? jobba eller röjja? fixa eget boende eller glömma allt? eller vad?

nu ska jag fixa mig lite & dra in mot Soho för att möta Felicia på hennes lunchrast. bye & stuff!

new in; accessories/etc



photos: me


två armband från Urban Outfitters (ca 40 kr/st), snow fairy shower gel från Lush (ca 40 kr), & två fina nagellack från H&M (ca 10 kr/st) - LOVE!

hatherley grove



photos: me


lite så här bor vi just nu, aah! en bit runt ena hörnet så finns två tunnelbanestationer, ett köpcenter, massa butiker & restauranger, osv osv.

monday

har blivit sjuk/förkyld nu, buhuuu. det är inte så jätteilla egentligen (än?), men tillräckligt för att jag ska vilja ligga i sängen typ hela dagen & glo på tv-serier. fast samtidigt så vill jag dra ut & kolla rean - har hört att den ska vara galen här. såå, får väl piggna till & fight this cold! yeh yeh yeh!
i övrigt så är saker & ting rätt så bra här, mhm. fast jag är lite rädd att jag har gjort fel någonstans, förstår inte alls vad som händer. uh.

nu: honungsvatten & bli-frisk-pepp.

christmas day


photo: me


Karl-Bertil Jonssons Julafton + Svensson, Svensson: En Riktigt God Jul på datorn, hämtmat från Vapiano, en ask paradischoklad & mys i sängen. så firade vi julafton här i London, haha ... kanske inte så juligt alltså, men ganska fint ändå. puss.

ps, jag fick 5000 kr till en iPhone 4S, 65 pund till shopping & två marabou digestive-chokladkakor i julklapp. WIN.
ps2, jag börjar kanske bli förkyld. Felicias fel, buhu.

from me, to you:



today's the day i go up in flames

vill inte vara den som är den, så nu ska jag bli glad igen! ska tagga livet & vara lycklig över hur fantastiskt bra allting faktiskt är just nu - jag hänger i London, smakar på livet, träffar häftiga människor & bara lever. för tillfället så spelar det egentligen ingen större roll ifall jag stannar kvar här eller om jag drar hem igen, jag kan vara glad vart som helst! fan hörni, livet löser sig. det är tungt ibland, men man får tänka om då. wink, peace & pout.

i know the time you spent with me, it wasn't easy

ensam i lägenheten hela dagen idag. det är jag & det organiska kaffet med havremjölk, mhm. & lite musik. & en del jobbsökande via nätet.
ibland så kollar jag ut genom fönstret & undrar vad jag håller på med. vad gör jag med livet, egentligen. vad är det som faktiskt betyder något.
det där med att välja mellan lycka & lycka, alltså. vilket påhitt. nu ska jag fixa mera kaffe & kanske gå iväg någonstans för att köpa tvål. höresss.

ps. grooveshark är min nya bästa vän. spotify vände mig ryggen & krävde pengar. skitspotify,

so long & good night

saknar en hel drös personer just nuuuuuu ... alla ni fina i alla olika städer långt härifrån - känn er träffade & kom hit. nu. fest i min säng. yeh.

outside our window right now;


photo: felicia

i London vet man inte att det ska vara snö i december.
nu ska vi strax bege oss ut på äventyr iallafall! ttyl, loversss.

cravings & blah blah blah

på önskelistan just nu hittar vi
ett par snygga skor (kanske creepers)
diverse mönstrade strumpbyxor
en svart tjocktröja/varmare kofta
ny sjyst mössa i någon tuff färg
ett dussin nya ringar & armband
snygga linnen/toppar/t-shirts
en mörkbrun & lagom stor väska
vinröd tröja eller blus
en svart transparent blus

fast mest av allt så önskar jag att tvättmaskinen kunde jobba klart så att jag får sova någon gång. puss.

two gifs from last night;

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

först spelning på 229 vid Great Portland Street, sedan vidare till Camden för att hänga & dansa på Underworld (där de spelade allt från Foals till The Killers till Two Door Cinema Club till Rage Against The Machines, osv osv - älskade deeet), & efter det hem till sängen. asvärd kväll, indeed!

q's & a's

åhh, låter ju hur grymt som helst! stört avis haha.
måste bara fråga va det är för recruitment centre du skrev om? finns det flera såna i london o hjälper dom vem som helst att hitta/söka jobb? hur tycker du annars att "arbetsmarknaden" verkar? äre lättare att få jobb där än back home? typ ett schysst butiksjobb liksom :)A: jag antar att det finns en hel del sådana här omkring, men det vi besökte var för ett företag som heter Inditex - de äger b.la Zara, Pull and Bear & Bershka. så det var hos deras butiker vi sökte jobb! jag vet inte riktigt vad jag tycker eller så än, har ju inte fått något jobb, haha ... vi hade hoppats att det skulle vara lättare nu kring jul/nyår, men de flesta har redan anställt all extra-personal redan, så ah. vi får se hur det ser ut efter det osv. men rent allmänt så verkar det enklare, ja!
Q: Bilder!!!!!! om i can't remember last night, i can't remember anything:
Kan du inte lägga upp lite fler bilder på dig själv? och kan man få se lite bilder på din lägenhet och hur den ser ut utifrån? och området du bor i? SNÄLLA, BILDER!!!!!
A: jag gillar sällan bilder på mig själv, så den varan blir det rätt lite av här, ehe. bild på rummet (som vi hyr, vi har alltså ingen egen lägenhet eller så) finns lite längre ner här i bloggen - det är inte så stort, så särskilt många bilder behövs inte! området ska jag försöka fotografera lite någon dag snart, promise!
Q: m om thursday:
åhh, låter ju hur grymt som helst! stört avis haha.
måste bara fråga va det är för recruitment centre du skrev om? finns det flera såna i london o hjälper dom vem som helst att hitta/söka jobb? hur tycker du annars att "arbetsmarknaden" verkar? äre lättare att få jobb där än back home? typ ett schysst butiksjobb liksom :)

A: jag antar att det finns en hel del sådana här omkring, men det vi besökte var för ett företag som heter Inditex - de äger b.la Zara, Pull and Bear & Bershka. så det var hos deras butiker vi sökte jobb! jag vet inte riktigt vad jag tycker eller så än, har ju inte fått något jobb, haha ... vi hade hoppats att det skulle vara lättare nu kring jul/nyår, men de flesta har redan anställt all extra-personal redan, så ah. vi får se hur det ser ut efter det osv. men rent allmänt så verkar det enklare, ja!

Q: Bilder!!!!!! om i can't remember last night, i can't remember anything:
Kan du inte lägga upp lite fler bilder på dig själv? och kan man få se lite bilder på din lägenhet och hur den ser ut utifrån? och området du bor i?

A: jag gillar sällan bilder på mig själv, så den varan blir det rätt lite av här, ehe. bild på rummet (som vi hyr, vi har alltså ingen egen lägenhet eller så) finns lite längre ner här i bloggen. området - som är jättefint - ska jag däremot försöka fotografera lite någon dag snart, promise!

i can't remember last night, i can't remember anything

lyssnar på BMTH (som jag har blivit lite besatt av nu igen) & taggar utgång ännu en kväll. får se vart denna lördag tar oss! xx

with friends like you, there's no need for anything


photo: me

gruppintervju för butiksjobb - check! det hela kändes väldigt bra, så nu får vi bara hoppas att de hör av sig osv. yeh yeh.
annars har vi inte gjort så mycket idag faktiskt ... det mest spännande var väl när vi var på tunnelbanestationen i Oxford & det gick något larm så alla var tvungna att utrymma stället. berodde tydligen på något "power failure", men ah, lite spännande var det, haha ...

fredag är det ju idag iallafall! vi har hittat något ställe rätt centralt där typ fem olika screamo/hardcore-band spelar ikväll (gratis inträde!), så vi tänkte börja röra oss dit om någon timme & checka läget! kan bli hur ballt som helst. hoppas att ni får en fin fredag/helg iallafall, loversss.

thursday

lill-lördag igår, så vi bestämde oss för att dra till någon klubb här i närheten för att checka läget! utanför mötte vi några killar som visade sig vara dj's på klubben, så vi hängde med dem & fick gratis dricka osv - YEH. live band, röj på scenen, dansade med okända människor & åt godisklubbor.
en väldigt händelserik kväll/natt iallafall, mestadels bra & hur rolig som helst!

oh well. torsdag idag & vi har mest bara sovit egentligen. igår (innan utgången osv) så gick vi runt lite överallt & sökte jobb - fick lämna cv i några butiker, men de flesta behövde inte anställa nu. svängde även förbi ett recruitment centre & fyllde i en ansökan om jobb i en hel del olika butiker, & idag ringde de oss båda för att säga att vi ska på gruppintervju imorgon - så nu kanske det händer grejer här borta! fingers crossed, lovers.

camden town



photos: me & Felicia

igår: Camden Town, snabb runda vid Oxford Street, sedan ett besök på Westfield's köpcenter.
idag: hängt i lägenheten, promenerat runt Kensington Park & Hyde Park, besökt ett slags Winter Wonderland (där vi drack "mulled wine", som verkade vara precis som glögg), & så åkte vi lite spontant till något annat köpcenter som hade en roof terrance med sjyst utsikt!

imorgon ska vi börja söka lite jobb, så wish us luck!

today's adventure



photos: me
vårat rum + dagens frukost/lunch.

idag har vi mest bara sovit ut, promenerat runt lite överallt & kollat läget. vi gick från Bayswater/Queensway till Oxford Street, tog en snabb sväng förbi Carnaby Street, sedan vidare till Piccadilly Circus & Trafalgar Square - julpynt & livemusik överallt!
efter det tog vi tunnelbanan tillbaka till lägenheten & gick sedan i spöregn för att handla lite mat osv.
nu chillarrrr vi järnet bara, det är ju en dag imorgon också!

first night in LDN

sådär då, då var vi framme i fina London! sitter just nu på rummet & tar det lugnt, har nyligen varit ute & ätit lite sjyst mat samt druckit rosé-vin (jag som aldrig trodde att jag skulle gilla vin ...) - hur fint som helst! bilder osv kommer senare, nu är vi lite trötta här. pusss!

i said "good bye"


photo: me

snart drar jag från lilla landet lagom! hörs i London, loversss!

quote:

new in:


photo: me

svart asgosig hoodie, ljusgrå farfarströja (som är så skön att jag vill spendera resten av mitt liv i den) & en snygg plånbok!
nu är det dags för hej då-middag med familjen, sedan drar jag till Uppsala en sväng för lite häng osv. stressad som fan, men men!

thursday

STRESSN.
- ikväll ska jag hinna skriva klart mitt cv, fixa ny hårförlängning osv, kanske baka lite, städa lite, fixafixafixa saker.
- imorgon ska jag hinna åka en snabb sväng till huvudstaden på morgonen/förmiddagen för sista-minuten-köp, sedan hem & packa allting, baka & laga mat inför kvällens hej då-middag med la familia, fixa allt det sista som behöver fixas inför resan, samt lite annat trams.
- & på lördag åker jag till London. shiiiiiiit.

new in; lace top


photo: me


köpte denna för ett par veckor sedan, men har helt glömt bort att visa den, ehe. asfin till mina svarta jeans med hög midja!

wednesday

dagens humör: tröttare än tröttast just nu, men förhoppningsvis bra resten av dagen!
dagens borde: skriva klart mitt engelska cv.
dagens frisyr: snedbena med allt på ena sidan, typ.
dagens klädsel: strumpbyxor, sockar, långt linne, svart stickad tröja.
dagens planer: en sväng till huvudstaden, sedan hem & skriva cv. kanske något mer?
dagens materiella vill ha: alldeles för mycket, haha ... har världens shoppingsug.
dagens längtan: sängen ikväll.
dagens fundering: hur ska detta gå? (typ allt)
dagens beroende: min värmefläkt.
dagens tråkigaste: kliva upp ur sängen så tidigt.
dagens personer: Shikari-grabbarna, kanske?
dagens roliga: inget roligt har hänt än, men jag är öppen för förslag.
dagens låt:
"Gandhi Mate, Gandhi" - Enter Shikari.

bye bye ombre


photo: me

ikväll säger vi hej då till det ombrefärgade håret & hej igen till det mörkbruna! enklare så, på alla vis.

YABA-DABA-DO-ONE! Son, we don’t want your rules!

Enter Shikari - Gandhi Mate, Gandhi



NY LÅT NY LÅT - waaaaaah, ni förstår inte min lycka & min glädje!! så sjuuukt glad att de valde just denna låten, har varit så grymt nyfiken på den sedan jag läste vad den handlar om osv. inte besviken någonstans, snarare helt fucking mindblown & YABADABADOO, I LOVE THIS SHIT.

"it’s a very frustrated & confused song, & reflects the general zeitgeist at the moment; people know we have the resources, the creativity, & the ingenuity to do better than what we have at the moment & are struggling to come to terms with the short term love of money over the long-term stability & progression of our species." // BUT I DO THINK I CAN SPEAK FOR EVERYONE WHEN I SAY; WE'RE SICK OF THIS SHIT.
- Rou Reynolds (via Revolver)

our hopes & expectations, black holes & revelations


photo: me

i helgen har jag: hängt i en annan stad, fått böter på 1240 kr (för att jag åkte buss med ungdomsbiljett), druckit fint vin med bra folk, gått på stan i spöregn utan paraply, hört Bring Me The Horizon på P3, fylleringt Felicia sent efter midnatt - har haft det ganska så fint i helgen, alltså.

men nu är jag hemma igen & kör på uppesittarkväll med Muse's Black Holes And Revelations-skiva. fast ska försöka sova snart. puss!

weekend // sorry, lovers

lite halvkass uppdatering här, men jag har inte glömt bort er. pusss.

one week left;

wednesday night

gårkvällen bjöd på middag & utgång i Uppsala - ett litet avsked till gulliga Stephanie som flyttar till Göteborg. spenderade någon hundring för mycket, men herre vilken härlig kväll/natt det var! gick till sängs någon gång runt fem imorse & däckade direkt. blir en lugn kväll ensam hemma idag.

on a totally unrelated note; London om nio dagar, kids. kan fortfarande inte förstå det. jag vet att jag borde vara hur glad & pepp som helst (vilket jag ju såklart ändå är), men nu råkar det vara så att jag har hittat något att stanna kvar här för. jag står mellan lycka & lycka, helt vilsen.