no Arvika festival 2011

den enda festivalen jag kände var värd att besöka i år har alltså ställt in. kul.
tydligen så bestämdes det idag & det är ännu oklart om de som köpt biljetter kommer få tillbaka sina pengar (vilket jag verkligen hoppas, känns så där att bli "bestulen" på 500 spänn). tur att jag inte hann köpa tågbiljetter eller andra grejer iallafall. men ja, vad ska man göra nu då?

sundayyy

hamnade på en fest i fredags, drack några dåliga grejer, har mått skitdåligt sedan igår. fy fan. never again.
men som tur var hade jag fina personer som hjälpte mig. & snart får jag thai food, så jag överlever iallafall.

thursdayyy

helt sjukt hur less jag är på det här regniga vädret. bara grått & trist & inte alls motiverande för någonting.
fast en bra grej finns det iallafall; jag får inte ångest över att bara sitta inne. det är ju inte mitt fel att det är taskigt väder liksom.
det är så mycket jag vill göra, men jag har helt enkelt tappat orken. nu ska jag äta & börja kolla på en ny animeserie.

Rise Against - Make It Stop (September's Children)



om det är någon musikvideo ni ska se i år så är det denna. om det är någon ni ska se över huvud taget så är det denna.

would they even miss me if i left?

känner för att bara sticka iväg någonstans.

my every day life // japanese anime

klev ur sängen för ungefär tjugo minuter sedan. sitter nu här i min sparkdräkt & dricker té, precis som jag gör alla andra dagar. så fort téet är uppdrucket ska jag äta en macka & dricka o'boy (mackan passar inte ihop med téet, så ah). ska nog kolla på någon serie också, as usual.

jag har nyligen tagit upp hela grejen med animeserier igen. vet inte om ni vet att jag var ett stort fan av Japan & hela grejen för ett par år sedan? intresset försvann dock någonstans på vägen, vilket är både på gott & ont, men jag tänkte försöka börja kolla på en del anime igen iallafall.
så, jag har börjat kolla på en serie som heter Kore wa Zombie desu ka, vilket betyder "är det där en zombie?" (se, jag kan fortfarande min japanska). den är lite udda, men jag gillar verkligen hur den är tecknad & karaktärerna har sin charm. helt okej, med andra ord.

hair inspiration // hair talk





måste beställa nytt löshår, eftersom att jag har sabbat det jag har med hårfärg & sax. helt jävla sabbat. så nu ska det göras om, göras rätt!
tror dock jag ska köra på lite kortare (45 cm istället för 55 cm, fast sedan så klipper man ju bort kanske 5 cm också, så ah) den här gången. kommer sy in ungefär två paket (alltså 200 gram), så det blir tjockt & asfint. orkar inte ha fult hår längre. håret är viktigast.

min lugg är dock lite av ett problem; vet inte om jag ska fortsätta med raklugg, om jag ska fixa snedlugg eller om jag ska låta den växa ut helt.
uj uj uj, alla dessa problem man har. hatar egentligen att jag är så "besatt" av hår osv. men det är viktiga grejer, don't you think?

ps. jag är helt såld på vågigt hår. det ska bli min nya grej.

- - -

regret's a waste of time, you can't change the past.

the donut bun


photo: me

även jag har hakat på trenden med "donut buns". mest för att jag tycker det är så himla skönt att ha håret uppsatt (speciellt när jag bara sitter hemma), men också för att jag har sabbat mina extensions lite, ehe .. fick iallafall alla tips jag behövde från Suzanna! check out her blog, ok?
inte den bästa bilden kanske, men notera gärna världens finaste kudde i högra hörnet där! ja, det är Hello Kitty. ♥

idag är det, vilket ni förmodligen redan vet, söndag. jag klev ur sängen för ungefär en timme sedan & har sedan dess druckit té & bara suttit här. har inga andra planer än att kolla på film/tv-serier idag faktiskt (as always). eller, har lite småsaker som jag måste fixa ... får se hur det går.

Super 8 // Abrams + Spielberg = epicness


drog in till huvudstaden lite halvt spontant för att kolla på Super 8 som hade premiär idag.
orkar inte ens försöka hitta ord för hur sjukt jävla bra den var. skrattade, grät, blev rädd & hade världens bästa känsla i hela kroppen.
vill leva lite samma liv som de i filmen. fast minus allt det "dåliga" som händer då. Joe var för övrigt sötast i världen & Cary var underbar, mhm.

men ah, har planerat att se den iallafall en gång till på bio, för den var så bra. jag fick lite samma känsla som när jag såg Cloverfield på bio & den såg jag ju två gånger (två dagar på raken också, haha). vill se den igen nu. hej då.

my new home // one-piece-thingy


photo: me

vann en tävling i förra veckan & igår hittade den här mysiga saken hem till mig. jag har officiellt flyttat in i den nu. ah.

Q/A

Q: Nettle om London; part two:
åhh, va bra med den där vegetariska restaurangen!! ska till London i augusti, kommer lätt äta där då! :)
är du också vegan? några mer tips som vegan/vegetarian i London i så fall? :D

A: ta med mig? haha, nej men .. jag blir ju lite lätt avundsjuk här va. men hoppas att du kommer ha det bra där borta!
jag är (dessvärre) inte vegan, men har varit vegetarian i hela mitt snart-tjugoett-åriga liv. jag har som framtidsmål att bli vegan, men för tillfället har jag inte riktigt viljestyrkan för det. dock försöker jag köra på veganska alternativ när det finns (& när jag orkar)!
innan vi åkte till London så kollade min mamma upp en del restauranger här; http://www.veganlondon.co.uk/eat/index.htm
hoppas det hjälpte!

Enter Shikari Live @ Dingwalls // right fucking now

sitter just nu & streamar en livespelning med världens bästa band! eller okej, de har inte börjat spela än .. men snart så!
känns egentligen lite lame att sitta hemma & kolla på en konsert så här, men i don't care.
om ni är intresserade så kollar man här.

btw, happy birthday Rory! ♥

make tea, not war

kör på ovanstående filosofi idag. inte för att jag någonsin har skapat ett krig, men man har ju inre slagsmål med sig själv ibland, så ah.
idag har jag planerat att klippa håret lite, kolla på en film om The Zeitgeist Movement, dammsuga & åka rullskridskor.
får väl se om jag lyckas göra något utav det, eller om jag spenderar dagen i min pyjamas tillsammans med olika tv-serier (like always).

vad har ni planerat för idag? eller för den kommande veckan? tell me something, lovers.

London; part two







photos: me/mum

måndagen spenderade vi mest bara på Oxford Street med shopping! vi hittade även en helt underbar restaurang, som bara hade vegetarisk & vegansk mat som bland annat var närproducerad + massa annat bra. påminde om typ MAX, då de hade massa olika burgare & asgoda pommes frites osv, fanns även olika tacos & sjukt goda chokladkakor (som var lite som kladdkakemuffins & helt veganska), om nom nom!
kolla in restaurangens hemsida här; Otarian! & glöm inte att besöka dem när ni är i London eller New York.

sedan på tisdagen, som också var våran sista dag, gjorde vi en del sight seeing. tog en tur med London Eye & jag insåg att jag faktiskt är höjdrädd for real. vi åkte även till Harrods & kikade på dyra saker, tog en kort tur till Camden Town igen, promenerade runt lite överallt & så var vi duktiga på att passa tiderna (not). höll på att missa planet & allting, ahaha, men hade en jävla massa tur & kom hem välbehållna. fast saknade var ju enorm redan på flyget därifrån.

all in all; en lyckad resa, trots små missöden & mindre dispyter. ♥

at worst I feel bad for a while, but then I just smile

blev visst ugång i fredags iallafall; klubb Sommar! med Elin & Malin, ehe. hur gosigt som helst.
så igår vaknade jag upp i Täby, drog hem, fixade & åkte sedan till Upplands Väsby för Stephanies födelsedagsfest! där var det trevlans & jätteroligt, men efter ett par tre timmar satte jag mig på tåget mot Farsta Strand & Angelicas (& Robertos) inflyttningsfest. mys & chill & äventyr i den tidiga morgonen (somnade runt sju eller så imorse). sedan idag har vi mest sovit & ätit pizza, & nu är jag hemma igen.
lite lätt spontan helg. grym helg. puss.

ahjuste, jag har tydligen en fejk på facebook. what's up with that?

hello friday

nu sticker jag mot huvudstaden för årets första & enda studentmottagning för min del!
gulligaste Elin har alltså blivit stor tjej & tagit studenten. själv känner man sig lite lätt gammal som gjorde hela grejen för två år sedan, haha ..
hörs antingen senare ikväll (eftersom jag inte har råd med utgång) eller imorgon. later dudes!

London; part one






photos: me/mum

vi var framme i London runt tio-tiden på lördagsmorgon & åkte då direkt till hotellet för att lämna av vårat baggage (vi fick inte checka in förrän vid ett). därefter åkte vi vidare till Oxford Street & promenerade runt lite här & var, bland annat till Carnaby Street & Covent Garden, besökte en del butiker & fikade på Starbucks. vädret var jättefint, humöret var härligt & sällskapet var bra!

på söndagen åkte vi först till Camden Town för att besöka Camden Lock & allting runtomkring! efter det gjorde vi en del sight seeing (Towern, Tower Bridge, South Bank & Big Ben), trots att det regnade & var allmänt grått. jag hittade en svart telephone booth också, hoho!

London shopping; my favourites




photos: me


köpte lite andra grejer också (t.ex basic toppar, smycken, en väska & en sjal), men orkade inte ta bild på allting, ehe.

home & alive // I met Amanda Hendrick!


photo: mum

hemma från London nu då. saknar det helt sjukt mycket & vill fan flytta dit for real någon gång alltså. mhm.
bilder & skriverier om resan kommer under dagarna, just nu ville jag mest skryta om att jag träffade Amanda Hendrick inne på Drop Dead-butiken på Kingly Street! småpratade lite & fick ta en bild med henne, ehehe .. jag var löjligt nervös. but it was totally awesome!
vi hade nyligen kommit fram & inte fått checka in på hotellet ännu, därav mitt ofixade hår & ganska osminkade ansikte (som fick bli suddigt).

London calling

tar alltså flyget till London tidigt imorgonbitti & stannar där tills på tisdag!
har ni några sjysta tips eller liknande att dela med er av? shopping, restauranger, sevärdheter, etc?

new in; weleda face products





något som jag inte tror att jag har nämnt särskilt mycket här i bloggen är mitt intresse för hud- & kroppsvård, samt hur noga jag är med vad produkter innehåller. jag försöker att undvika onödiga konserveringsmedel, mineraloljor, parabener & diverse annat skräp. & självklart vill jag inte att produkterna jag använder ska vara djurtestade!
jag har tidigare använt rengöring & ansiktskräm från Mary Kay, vilka var helt okej för min hy men absolut inte värda det höga priset. nu när det var dags för nya produkter så valde jag att prova dessa två (se ovan) från Weleda's Almond-serie. de är helt fria från konserveringsmedel, parabener, parfym, mineraloljor & nanopartiklar. har testat de i ett par dagar & för min blandhy är de helt perfekta! kan köpas här.

en bra lista på olika ämnen som man borde försöka undvika finns här, ifall någon är intresserad.