California: part two







photos: me

17 oktober
________________________________________________________________________________________________________
denna dag besökte vi Universal Studios!
vi spenderade så gott som hela dagen där & trots duggregnet hade vi väldigt roligt. Universal Tours-grejen var nog roligast då man fick åka runt & se en hel del inspelningsplatser, till exempel Wisteria Lane från Desperate Housewives & Bates Motel från Psycho! dock fick jag inte så många bra bilder från turen, då vi åkte i en slags buss med kanter & folk ivägen. annars tyckte jag om Waterworld, vilket var en teatershow med grymma specialeffekter & liknande. & så hittade jag ju min drömbil - en svart Dodge Charger från 1970. se bild här.

när vi kom tillbaka till hotellet gick jag till sängs direkt & somnade nästan omedelbart. det var en lång, men rolig, dag.

18 oktober________________________________________________________________________________________________________
ganska händelselös dag egentligen & jag har inte en enda bild från dagen. Chris kom till Anaheim för att pappa hade glömt våra flygbiljetter hos honom (haha, så typiskt min pappa), & så valde vi att åka med honom till San Diego, där vi mötte upp pappas kompis Tammy & besökte Bob på sjukhuset igen. sedan åkte vi med Tammy tillbaka till Los Angeles-trakterna & bosatte oss hemma hos hennes familj i Redondo. mycket mer än så tror jag inte att vi gjorde faktiskt.

19 oktober________________________________________________________________________________________________________
idag åkte jag, pappa & Tammy runt en hel del. vi besökte ett shopping center som jag inte minns namnet på, gick en sväng på Rodeo Drive, åkte längs Melrose Avenue & kollade in bl.a Johnny Cupcakes & sedan gjorde vi Hollywood. jag fick tid att shoppa lite & allmänt kolla i butiker, men självklart så kollade vi in The China Theater, Kodak Theater & gick längs Walk of Fame. gick in på en H&M-butik där också & det visade sig att killen i kassan var svensk. haha, så udda! men ja, sedan gick vi mest runt där & njöt av omgivningen.

20 oktober________________________________________________________________________________________________________
jag & pappa åkte till Redondo Beach & Hermosa Beach där vi vandrade runt & pappa berättade om alla gånger han varit där (tror det var över åtta gånger eller något). vädret var så där, som vanligt, men stranden var rätt så fin ändå. det blev en hel del promenerande, inte minst när vi skulle till en restaurand som låg en bra bit från Redondo Beach. men det var helt okej. efter restaurangbesöket var det dags att gå hem till Tammy igen för att packa våra väskor & göra oss klara för den långa resan tillbaka till Sverige. & sedan flög vi hem.

vad tyckte jag om Kalifornien då? tja, bortsett från det sämsta oktobervädret där någonsin så var det underbart. till viss del drömmer jag lite om att flytta dit, åtminstone några år. fast först & främst så vill jag resa dit igen & då får det gärna vara fint väder.

för fler bilder från resan, besök min flickr.

Scott Pilgrim vs The World / review

min recension av filmen Scott Pilgrim vs The World:
A-W-E-S-O-M-E. se den.

så ja, det är väl ganska uppenbart att jag älskade den?
jag vill gifta mig med Michael Cera som Scott Pilgrim. det finns ingen bättre kombo. oh, love.
kommer garanterat se den fler gånger på bio!

California: part one








photos: me
last photo: Lynn Cooper

12-13 oktober_____________________________________________________________________________________________________
efter en resa på över tjugo timmar så var vi alltså framme i Los Angeles, runt klockan nio på kvällen. jag & pappa möttes upp av Chris (en släkting till oss på långt håll) på flygplatsen & tillsammans med honom åkte vi först för att äta middag på en restaurang, där även Chris syster Lauren var med, vilket var trevligt. efter det lämnade vi av Lauren på hennes skola & så åkte vi andra vidare mot San Diego där Chris bor. tog väl ungefär två timmar med bil, men det fanns så mycket att se under resan så det gjorde inget. åh, vackra Kalifornien.
men ja, när vi kom fram till huset så gick vi till sängs ganska omedelbart.

dagen efter, vår första dag i Kalifornien, åkte vi runt en hel del. först besökte vi Balboa Park, som är typ en stor park med gamla byggnader & annat spännande. efter det åkte vi till en strand, som jag tror hette Mission Beach, där vi åt lunch & doppade fötterna i det kalla vattnet. notera hur det fina vädret var borta också.
sedan åkte vi runt & tittade på lite grejer, spenderade några timmar i ett shoppingcenter & sen .. minns jag inte riktigt, haha. tror att vi besökte pappas vän Bob på sjukhuset också. men jag minns inte riktigt vad vi gjorde på kvällen. nåväl!

14 oktober________________________________________________________________________________________________________
jag, pappa & Chris åkte till downtown San Diego för att kolla runt lite & se hangarfartyget USS Midway, vilket var rätt häftigt trots att jag inte är särskilt intresserad av sådant. efter det började bilfärden mot Anaheim i LA, som skulle ta ungefär två timmar. vädret var fint & vi lekte en billek som gick ut på att man skulle hitta hela alfabetet, från a till z, på registreringsskyltar. jag vann, haha! vi lyssnade även på radio & pratade om lite allt möjligt, stannade vid någon matbutik & njöt av omgivningen.

men ja, sen var vi framme vid hotellet i Anaheim. där lämnade Chris oss & vi mötte istället pappas kompis Lynn & hans fru, vilka vi skulle spendera några dagar med. på kvällen gick vi till Disney Downtown (hotellet låg typ bakom Disneyland) för att äta middag & kolla runt lite. dock tog jag inte med kameran då, för jag visste inte riktigt vart vi skulle .. ångrade mig dock, för det var jättefint där.

15 oktober________________________________________________________________________________________________________
den här dagen gjorde vi inte så mycket; besökte ett köpcentrum en kort stund & åkte runt till massa ställen med Lynn & hans fru som letade efter sjukvårdsgrejer till Lynns mamma som skadat sig. ganska tråkigt egentligen, men vi lyckades ha rätt så roligt ändå. på kvällen var vi bjudna på en fin restaurang för att fira Lynns & hans frus (vars namn jag inte minns) bröllop. efter det åkte vi hem till en killen vid namn Xiren som är musiker & jätteduktig på att sjunga/spela aukustiskt. hans musik är helt okej, så kolla hans myspace här.

16 oktober________________________________________________________________________________________________________
vädret var så där & det duggade nästan hela dagen, inget vidare väder för korta shorts alltså .. men jag trotsade. vi gick runt på boardwalken & kikade lite i olika butiker, dock hittade jag inget annat än min "I <3 LA"-tröja. efter det var det dags för skateboardtävling, både amateurs & pros. min pappa kom på andra plats bland pros! i och för sig var det ingen stor tävling, mer underground för folk som kände varandra & ville göra något roligt ihop. & ja, roligt var det, trots vädret. förresten, har jag någonsin berättat att min pappa kör skateboard freestyle?
senare på kvällen åkte vi förbi Santa Monica Pier & tog en snabb sväng förbi Third Street Promenade (dessvärre var nästan allt stängt).

för fler bilder från resan, besök min flickr.

short update

x får inte praktisera på ica på grund av mina piercings.
x ska börja söka jobb på allvar, gå runt till butiker med mitt cv osv.
x färgade håret igår & det blev helt katastrofalt, så nu måste jag ljusa upp det & börja om typ.
x tycker om mitt nya krämfärgade nagellack, trots att jag smetat ut det lite på några naglar.
x bilder från Kalifornien kommer snart, måste bara redigera allt.
x har biobiljetter till Scott Pilgrim vs The World på fredag!

the seven evil exes



på fredag gäller det alltså; biopremiären av Scott Pilgrim vs The World!
för att vara på den säkra sidan så ska jag gå upp tidigt imorgon när biljetterna släpps & köpa tre stycken. I can't wait!
se trailer här.

today today today

idag har jag varit på mötesträffgrej med andra ungdomar som är med i samma praktikprojekt som jag är med i. varken särskilt roligt eller givande. eller jo, vi fick göra en psykogeometri-uppgift som var lite underhållande. jag är tydligen en triangel, haha. fast lite rektangel också.
efter det hade jag tänkt åka till Uppsala, men sköt upp det till morgondagen istället då det visade sig att min praktik börjar på onsdag & inte imorgon. eller, just nu vet jag inte ens om jag kommer få praktisera där längre; svängde förbi den ica-butiken & pratade med min kontaktperson där, & tydligen var han inte informerad om att jag har piercings i ansiktet så han visste inte riktigt om jag kan få jobba där eller inte. diskriminering någon?

ask me!


photo: me


tänkte testa att ha en frågestund här i bloggen, så får vi se om det blir en hit, okej?
det här blir alltså frågestunds-inlägget där ni får kommentera alla frågor ni har. så kör igång!
håller igång det här till på torsdag någon gång, så ska jag försöka få upp svaren innan helgen.
självklart så kan ni vara hur anonyma som helst, om ni känner för det. jag publicerar inte kommentarerna på detta inlägg.

new in; shopping in California




photos: me


här är väl det mesta som jag köpte; lite kläder, några smycken, en parfym, en tygväska & finaste plånboken.
hade bara planerat att köpa tygväskan & ett par converse, men det blev visst lite mer än så. dock hittade jag inga converse, men det gör inte så mycket egentligen nu när det ändå är för kallt för sådana skor.

uppdatering om Kalifornien & allt det kommer nästa vecka, so stay tuned!

good morning Sweden


photo: me


vaknade upp till detta idag.
inte helt okej.

in San Diego

gissa vem som sitter i ett hus nagonstans i San Diego, Kalifornien just nu?
that's right, I am.

resan har tagit nastan trettio timmar, med tva mellanlandningar (Bryssel & Atlanta), & allt har val i stort sett gatt bra. kanns skumt att inte ha de tre sista bokstaverna i svenska alfabetet, men det far vi leva med nu. ar for tillfallet hemma hos en slakting & ska stanna har i typ tva dagar, sedan ska vi vidare mot Los Angeles & allting dar.
klockan har typ halv ett pa natten har nu & jag ar ratt trott, sa tankte val sova nu.
ville mest bara saga att jag lever osv, nu nar jag anda hittade en dator.

kanske hor jag av mig nagot mer har under resans gang, annars hors vi om typ en vecka!

California, here we come!

nu åker jag, hej då, hörs igen den tjugoförsta!

# # #

är så stressad & nervös att jag nästan spyr.
måste bli klar med alla arbetsprover idag, har en examination som ska vara inne idag, ska på praktikintervju imorgon, måste boka om ett möte & krångla lite, behöver börja packa inför resan idag eftersom jag kommer vara borta större delen av morgondagen & åker iväg på tisdagmorgon.
andas andas andas.

jag är i & för sig nästan klar med arbetsproverna, men är inget vidare nöjd med någon av dem .. vilket känns sådär.

positive thinking

Suzanna har gjort en lista på sin blogg med saker som är positivt för henne just nu, istället för att bara tänka på negativa saker. då jag känner att jag var & varannan dag är negativ & gnäller över något, så tänkte jag göra samma sak;

+ på tisdag åker jag till kalifornien & stannar där i ungefär en vecka.
+ jag har coca cola & choklad.
+ mitt hår är rätt snyggt just nu (lite onödigt dock, ska ju inte iväg någonstans eller så).
+ jag är nästan klar med alla arbetsprover för utbildningen som jag drömmer om.
+ distanskursen i css-baserad webbdesign är lite roligare än jag först trodde.
+ jag tycker nog om mina nya kängor väldigt mycket.
+ jag har skrivit in mig på jobbgarantin för ungdomar hos arbetsförmedlingen, samt blivit utvald till ett projekt de håller på med i enköpings kommun. så jag kommer börja praktisera i någon butik om typ två veckor & samtidigt få en liten inkomst.

/whine

idag hatar jag mitt hår, både färgen & frisyren. jag hatar nästan alltid mitt hår i och för sig, men idag är det värre. jag vet inte vad jag vill göra med det & jag är aldrig nöjd med det. kanske skulle raka av allt & köpa peruker istället? hm, jag har nog en superdålig dag i allmänhet, då jag även hatar i princip allt i min garderob & min kroppsform. jag ser inte bra ut i någonting. jag vet i princip vad jag vill ha för kläder & stil osv, men det funkar inte. det ser inte bra ut på mig. aldrig. hälften av min garderob vill jag helst av allt bara slänga. bränna. whatever.
i fucking hate everything.


sorry för whine:andet. behövde det.
& jag slipper helst kommentarer om att jag visst ser bra ut, för de flesta av er har ändå inte sett mig irl.

there's always something that has to be done

det känns som att jag har alldeles för mycket att göra idag:
- ringa åhlens i enköping & boka en "praktikintervju"
- läsa igenom papper från försäkringskassan & jobbgaratin
- arbetsprover (minst en ska bli klar idag)
- börja planera lite inför resan till kalifornien

sedan vill jag ju även hinna med lite world of warcraft & tvserie-tittande också.

new in; spikes


photo: me

budade hem detta armband från tradera. 64 kr inkl frakt. som hittat!

countdown to California; six days left

om en vecka är jag alltså någonstans i Los Angeles, Kalifornien. kommer nog bli hur härligt som helst!
dock vet jag inte exakt vad det är vi ska göra, min pappa & jag, men tydligen har vi ett ganska späckat schema. tyvärr blir det nog inte alls mycket shopping, då vi inte riktigt vet vad som finns vart osv. tips på bra shoppingställen anyone?
förhoppningsvis ska vi iallafall till Venice boardwalk & kolla in marknaden/butikerna. & jag har bestämt att vi ska till en Johnny Cupcakes-butik också, för jag vill ha en tygväska & kanske något annat roligt. måste även köpa ett par vita converse-skor. but that's all I know so far.

jag kommer iallafall bara packa shorts & lätta tröjor. ska njuta av 25+ grader.

blah blah blah


jag är på väg att packa ner datorn & bege mig mot enköping. har redan packat ner nästan halva min garderob, haha. har en dålig dag, så hatar typ alla mina kläder osv, så jag kunde inte bestämma vad jag skulle packa & vad jag skulle lämna hemma. typ. blah blah blah.
men ja, helgen ska spenderas med world of warcraft, mini-kryssning, fest/krog, plugg & arbetsprover. najz!