the new start


så, nu är den nog ganska redo. klicka här eller på bilden för att komma till min nya blogg. puss.

this is not the end

det är så mycket jag vill skriva om här & berätta för er. till exempel att jag precis nu kom hem efter en snabb frukost/lunch med min pappa (som är i London över helgen för ett Star Trek-konvent), eller att jag har haft ett par jättebra kvällar på jobbet, eller om den där grabben som såg ut som hur jag föreställer mig att huvudkaraktären i boken jag läser nu ser ut & hur jag ville krama om honom, eller om det faktum att jag är i Thailand om en månad, eller bara om hur regning den här staden är just nu. det är små & stora saker, men jag vet inte vart jag ska börja & jag har ärligt talat ingen ork att ens försöka. det kanske är dags för en ny blogg? eller? ska fundera lite på saken, så får vi se vad som händer.

our life is what our thoughts make it

för ungefär sex månader sedan landade jag i London igen. för precis sex månader sedan hade jag mitt "trial shift" på Polpo i Covent Garden. för nästan sex månader sedan fick jag mitt första riktiga långvariga jobb. det var då mitt liv här borta började på allvar, det var då jag fick rutiner & mål, det var då jag blev lycklig. ni förstår inte hur det känns & jag kan inte förklara, men det är någon blandning av lugn glädje & förvirrad panik.

jag kan fortfarande inte förstå att jag är här, att det här är mitt liv. kan inte greppa vardagen. hur gör man?

Brick Lane & Camden & stuff


photos: me
först några bilder från Brick Lane Market, & så en bild från vår veganska fika på Cookies & Scream i Camden. a sunday well spent!

jag hänger så himla sällan på den där marknaden, trots att jag är ledig nästan varje söndag & bor så himla nära ... men nu när mamma var här en sväng så passade vi på att strosa runt lite! efter det drog vi till Camden för veganska burgare & världens bästa fika (seriöst, deras brownies är BÄST). dessvärre blev vi inte så långvariga, då mitt högra knä hade råkat ut för en inflammation & jag knappt kunde gå längre. så vi spenderade kvällen hemma i lägenheten med take away thai-mat & film - vilket ju inte var fel någonstans.

men ja, det var verkligen hur fint som helst att få träffa mamma igen! även om det var lite konstigt att ha henne här, då min familj (hur taskigt det än må låta) inte riktigt hör ihop med mitt liv här i London. missförstå mig rätt; jag älskar dem fortfarande lika mycket & skulle mer än gärna träffa dem varje vecka. men inte här, inte i min stad, utan isåfall i lilla Svea. NÅVÄL. får träffa dem alla om ca två månader igen, så all's gravy. pusss.

I'm hanging on your words, living on your breath, feeling with your skin, will I always be here?

nu har hon åkt & det gör så jävla ont i hjärtat. även fast det kändes konstigt att ha henne här, även fast vi småtjafsade lite, även fast vi inte gjorde något särskilt alls, så var det himla fint att ha mamma här. jag vet inte vad jag skulle göra utan henne. som tur är så kommer vi att ses om ungefär en månad igen (återkommer om det senare), samt över jul då jag åker hem en sväng. nästnästa helg kommer pappa hit lite också, & trots att vi kanske bara hinner ses en dag så är jag glad. ärligt; det värsta med att bo här borta är att inte kunna se min familj så ofta som jag vill.

nåväl. nu sitter jag här i längeheten igen & äter pappadam med mango chutney från Tesco ... inte alls på samma nivå som maten vi åt på indiska Masala Zone tidigare idag, men det duger väl. hade tänkt slänga upp lite bilder från de senaste dagarna, men jag orkar inte just nu. sorry. kan trösta er med att jag har en del grejer att lägga upp & berätta om iallafall, so stay tuned osv. pusss.

if the world's at large, why should I remain?

fredag, bakis, seg, trasig, inte här. ska vara på jobbet om tre & en halv timme. vill bara att denna dag ska vara over & done with, för imorgon kommer min mamma hit & jag har fått ledigt i tre dagar för att kunna vara med henne hela tiden. så sjukt fint. pusss.

Modest Mouse - The World At Large

 


för exakt sju månader sedan postade jag "Float On" här i bloggen. kan ju säga att den fortfarande är en av mina absoluta favoriter, men även denna får sig ett par spelningar för många lite till & från. hela det här albumet är förresten ett av de bästa någonsin, mhm mhm.

nu är jag iallafall jättestressad för jag har försovit mig en timme (som vanligt). dubbelskift idag, inte ett dugg taggad. pusss.

I'm coming up only to hold you under, & coming up only to show you wrong

photo: me

gårdagen var ännu en ledig söndag, ännu en dag i historien. eller vad man nu ska säga.
tog det mest bara lugnt hela dagen, vilket jag oftast gör när jag inte jobbar ... mötte upp min vän Cecilia för en kort sväng runt Covent Garden & ett besök på min restaurang, då hon är intresserad av att söka jobb där. håller tummarna för att hon får det, vore ju hur roligt som helst! så efter en snabb tur dit & en runda inne på Urban Outfitters köpte vi take away-kaffe på Pret a Manger & hade det lite sådär lagom mysigt på trottoarkanten.

sedan hängde jag mest bara i lägenheten; kollade på några avsnitt av Fringe & insåg återigen att det är världens bästa serie, samt försökte förstå varför jag slutade kolla på den i mitten av fjärde säsongen. a mystery, indeed. men nu är jag iallafall tillbaka där & allt är bra. något annat nytt är att min tatuering har börjat flagna & klia så in i helvetet mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen. vill riva av mig hela benet, seriöst. men får inte röra, åh nej. annars så händer det inte så mycket här faktiskt ... lever, liksom. drar till jobbet om en halvtimme nu också, hörs när vi hörs lovers.

new in; bits & pieces

photos: me

vita lurar från Urbanears, & lite blandade ringar från H&M. helt OK.
nu är jag bara på jakt efter en ny höstjacka, samt svinsugen på dessa (svindyra) shorts. åh, hej då pengar.

three pieces from bikbok


förut så fanns BikBok i London. det gör det inte längre. antar att jag inte kommer att få ha dessa fina & gosiga i min garderob då. buhu.