new in; fake lashes etc


photo: me


jag använder ju då lösögonfransar så gott som varje dag (eller ah, varje dag som jag har mascara iallafall) & dessa är mina favoriter!
har testat en del, men Ardells är bäst hittills - gjorda av äkta hår, håller länge om man sköter de rätt, ser naturliga ut & sitter bra.
limmet är inte fy skam heller, särskilt inte för 49 kr (på Åhlens åtminstone)! i princip lika bra som det från Make Up Store imo.

idag var jag hur som helst i huvudstaden för att kika i butiker & inhandla lite grejer, vilket gick rätt så fint! mötte även upp Sofia en sväng för lite skitsnack & allmänt häng - just the way I like it. annars har jag mest hängt med The Killers i lurarna & en soy chai latte i handen, mmh. ♥

I'm coming out of my cage & I’ve been doing just fine

lyssnar på The Killers' Hot Fuss-skiva, dricker zeunerts julmust (som f.ö är bäst) & spelar lite World of Warcraft, mhm.
borde ta tag i det där med att skriva ett engelskt cv, men det får bli lite senare. just nu njuter jag av det lugna livet. ♥

wanteddd

sunday, i don't care about you

aaaaah, är så trött att jag inte ens vet vad. dricker varmt vatten med ingefära, citron & honung för min ömma hals, samt kollar på ett avsnitt av The IT Crowd. fokusen är inte riktigt här. men har haft en förjävla fin helg iallafall åh ni skulle bara veta. livet är bra, men inte problemfritt. puss.

ps, jag gjorde typ inget av det som jag hade planerat för veckan, ehe. har egentligen mest bara varit sjuk & sedan hängt i en annan stad. fint.
ps2, om två veckor så är vi i London.

come on let me hold you, touch you, feel you

jag är fortfarande sjuk, & it sucks. igår trodde jag att jag var på väg att bli frisk, men idag så gick det neråt igen. fast nu känns det ganska så bra, så vi får hoppas att jag mår ännu bättre imorgon, okej? har inga särskilda planer egentligen, men något ska väl hända - det är ju helg & grejer.
men jaaa, de senaste dagarna har jag mest bara kollat på Andra Avenyn & spelat WoW, haha ... hoppas att ni har det bra iallafall, pusss!

new in: vegan dr. martens


photo: me


my new babies, alltså! helt utan döda djur, men precis lika fina & ska (enligt dr. martens själva) hålla samma kvalité. hur bra är inte det liksom?

Does It Offend You, Yeah? - We Are Rockstars



kommer nog aldrig att lessna på den här låten alltså. aldrig aldrig aldrig. så förbannat bra!

don't know what to do

seriöst, min blogg är typ tråkigast ever just nu. har varit less på hela grejen i någon månad, men vet inte vad jag ska göra.
känns som att jag har tappat suget & inspirationen lite. känns som att det jag lägger upp bara är ... tråkigt. eller?
idk, har lite feber & kanske halsfluss nu iallafall. hatar att vara sjuuuuuuuuukasdfghjkl.

sssick

min hals vill inte leva längre & min kropp är tröttast i världen. jag som aldrig blir sjuk verkar vara på väg att bli just det. fasiken!
jag som har en del att göra den här veckan ju; arbetsförmedlingen + frisören imorgon, stockholm på onsdag/torsdag, julmarknad vid slottet på lördag (kanske), julmarknad i Sigtuna på söndag där jag ska hänga med fairtade-folk, samt lite annat - har alltså inte tid att vara sjuk nu, boooo.

har druckit tre koppar té den senaste timmen, men nu ska jag nog bädda ner mig i sängen & kolla på några avsnitt av Andra Avenyn igen. ♥

waiting for the stars to cave in,


photo: me

yesss, detta är alltså vad jag pysslade med för några dagar sedan. ganska så nöjd ändå (fast färgen på mina extensions blev lite sådär)!
får se om jag färgar allting brunt igen inom ett par veckor eller om jag kör vidare med blekta toppar osv. what do you think, lovers?

last friday night;

oj oj, vilken sjyst fredag jag hade igår! först middag med mamma & lillebror på Vapiano i Stockholm, sedan Uppsala för en ganska så chill tidig-födelsedagsfest för Alexandra, & efter det hamnade jag i en lägenhet med annat fint folk (bl.a Stephanie). de tre timmarna innan vi somnade spenderades med tv-spel, musik (allt från Lasse Lindh till Bring Me The Horizon), prat & mycket skratt!

drog hur som helst hem runt halv två idag, & sedan dess har jag bara ätit lasagne & suttit här. ska nog dra senaste avsnittet av The Big Bang Theory snart, & efter det senaste Fringe (som är så jävla bääääässst)! mycket mer än så kommer jag nog inte ägna mig åt den här kvällen. xx.

mood blonde


photo: me

fick för mig att jag skulle testa något nytt. how will this end?

tuesssday

tisdag nu igen, vilket betyder att kvällen bjuder på fairtrade-kurs! sista gången idag, vilket känns både roligt & lite trist.
fast nästa vecka ska vi kanske anordna något litet event eller så, för att uppmärksamma fler om fairtrade osv - spännande!
annars så har jag inte särskilt mycket att berätta nu för tiden. det händer liksom inget här, ehe. något särskilt ni vill se i bloggen kanske?

kan ju iallafall berätta att Enter Shikari har släppt en singel med olika remixes på Sssnakepit HÄR! älskar den av Rout (sångaren i bandets solo-dj-musik-grej), han gör så förbannat bra remixes - lyssna bara på hans versioner av Quelle Surprise, Destabilise, & No Sleep Tonight!

Sharkwater


det här inlägget har legat i min utkast-mapp sedan i början av september någon gång. glömde publicerade det då, så kör på det nu istället;

nu är jag här med ännu en dokumentär/film som ni verkligen borde se. som alla borde se!
ungefär som The Cove följer den brutala delfinslakten i Japan, följer Sharkwater (<- trailer) den brutala "shark finning"-industrin som har blivit väldigt stor det senaste decenniet. den här filmen är helt fantastisk, helt jävla fantastisk. jag grät mer än jag någonsin gjort till en dokumentär.

x hajar dödar ungefär 5 personer per år (i hela världen)
elefanter & tigrar dödar 100 personer/år, avrättningar 2,400/år, illegala droger 22,000/år, vägolyckor 1,200,000/ år & svält 8,000,000/år.
x ca 100 miljoner hajar dödas varje år
de flesta för sina fenor men många också på grund av att människor är rädda & känner sig hotade osv.
x hajar har existerat i över 400 miljoner år
de har i princip format haven & dess bestånd av djur.
x det finns inga nationella regler eller lagar för att skydda världens hajar

men det som jag tycker är mest intressant & kanske även viktigast är hur stora konsekvenserna skulle vara om hajarna blev helt utrotade;
hajarna är i toppen av havets näringskedja & om de försvinner helt så kommer det betyda ett överflöd av mindre fiskar & andra vattenlevande djur, vilket in sin tur leder till att alla havens plaktonbestånd skulle minska något enormt. "jaha, men vad gör det oss?" kanske ni tänker nu -
jo, plankton står för 70% av jordens syretillverkning. utan dem skulle vi förmodligen inte kunna överleva här på jorden. think about that.

Paul Watson (Sea Shepherd Conservation Society) är även med i filmen & delar med sig av sina erfarenheter & väldigt bra ord. ♥
jag har fått en helt annan syn på dessa underbara varelser & skulle gärna simma tillsammans med hajar i det fria någon gång!
ett litet tips också; den finns på CDON för endast 59 kr (49 kr om du vill ha blu-ray)! annars finns den såklart att hitta online.

monday monday monday

sätter lite guldkant på vardagen idag & dricker apelsinjuice ur ett vinglas. hell yesss.
om ungefär en kvart ska jag börja dra mig mot Enköping för ett möte på Arbetsförmedlingen, måste prata med min handledare om att jag snart lämnar landet lagom & allt sådant där! men bortsett från det så har jag inga större planer än att träna lite, äta & kolla på tv-serier. yeh yeh yeh.
& that's about it. vad händer i era liv, lovers?

update, 12.36: tror ni inte att jag missade bussen eller? jorå. & nästa går inte förrän om en timme. & jag får inte tag på min handledare.
asdfghjkl orkar inte. ska fixa någon sjyst lunch & dansa till Does It Offend You, Yeah? så länge. puss.

update, 13.49: haha, blev inget möte idag trots allt ... min handledare skulle höra av sig om en ny tid eller något, så vi får väl se hur det blir med den saken. aja, shit happens. ska fortsätta dansa runt lite nu, sedan blir det långpromenad & grejer, & efter det ska jag kolla tv-serier. mhm!

bucketlist



lite blandade saker som jag vill hinna med i livet!
allt är taget från perfectbucketlist.

favourite knits;


photo: me

kom på att jag inte har visat mina två stickade höst-favoriter i garderoben i år; lång svart kofta & lång svart tröja med polokrage. båda från h&m.
nu är jag mest bara på jakt efter en lite enklare cardigan, några fler tjocktröjor & en fin vit stickad tröja (behöver verkligen en sådan, åh).

ps. det borde göras fler stickade tröjor utan ull, angora, mohair, osv. it's not vegan enough.

2011-11-11, 11:11

vill också vara cool & göra en uppdatering för att påpeka datumet/tiden, okej.
men eh, bortsett från det så är det väl en helt vanlig fredag här i skogen. köpte precis de två sista flygbiljetterna till London den 10:e december, så nu är det klaaaaaart. one way tickets, lovers. it's how we roll. men ah, annars har jag mest tänkt ta det lugnt idag - ringa några samtal, kolla lite tv-serier & kanske någon film, gå på promenad ... just chill. imorgon ska jag däremot till Angelica för lite häng & grejer, blir nog asbra!

we're moving to London Town!

ja, rubriken säger väl det mesta - jag & Felicia sticker till världsbästa LONDON om exakt en månad för att pröva lyckan där borta!
vi kommer att hyra ett fint litet rum i Bayswater i en månad, så under den tiden ska vi på jakt efter både jobb & eget boende osv.
det är alltså detta jag har hållit hemligt för er, lovers. men ah, det kommer nog bli huuuuuuur bra som helst, don't you think?

// WAAAAAH I'M SO FUCKING EXCITEEDDDDDDDD.

"A" marks the spot

"I don't care what other people think,

it's mostly my own thoughts & thinking that brings me down at times."

upcoming week:

x Stockholm & fairtradekurs på tisdag
x Västerås för häng & fika med Matilda på onsdag
x ringa Arbetsförmedlingen för lite snack någon dag
x beställa nya piercingsmycken
x fortsätta leta efter veganska Dr. Martens-kängor
x köpa flygbiljetter (ehehe)
x skriva mejl hit & dit
x & lite annat trams som jag inte kommer på nu

this saturday night // the 5th of november;


photo: me


sjukt goda (& ekologiska!) popcorn, ubuntu cola, & V For Vendetta - det är ju trots allt bara femte november en gång om året.

remember, remember the fifth of november,
the gunpowder treason & plot,
I know of no reason
why the gunpowder treason should ever be forgot.

this friday night;

ubuntu cola, choklad & filmen Funny Games (som jag älskar lite pinsamt mycket, åhåhå). helt okej fredagskväll, med andra ord!
har inte gjort något särskilt alls under dagen, bara glidit runt här hemma. imorgon ska jag däremot en sväng till huvudstaden för lite ärenden.

annars sååå ... inte särskilt mycket faktiskt - ska slänga upp grejer på Tradera & i bloppisen, förhoppningsvis fixa lite mer med framtidsplanerna, beställa nya piercingsmycken, kolla på V For Vendetta imorgon & kanske även Let Me In, osv osv. blir en ganska så lugn helg alltså, as usual.
hoppas att ni har det fint iallafall, puss!

new in:


photo: me

idag åkte jag, mamma, lillebror & mormor in till Uppsala/Gränby en sväng! gick runt i butiker, handlade lite, & allt annat man nu gör där.
fick lite nya strumpbyxor & strumpor av mamma, då allt var på rea & med rabatter hit & dit - asvärt. köpte även ett stickat pannband att ha när jag går på promenader (eftersom jag gärna har uppsatt hår då), samt ett nytt torrschampo som doftar helt fantastiskt gott av kokos & grejer!

quote:

Chronicle


"three high school friends gain superpowers after making an incredible discovery. soon, though, they find their lives spinning out of control and their bond tested as they embrace their darker sides." // beskrivningen låter ju nästan lite löjlig, haha ...  kolla trailern istället!

alltså, ni kan aldrig ana hur taggad jag är inför den här filmen - det är nästan pinsamt hur höga förväntningar jag har. vill se den nuuuasdfghjkl!

we can't keep deferring action, only surviving by the skin of our teeth. we can't keep deferring action.

oj oj oj, det börjar närma sig alltså. planerna som först mest bara var lite av ett skämt är nu på väg att faktiskt bli av & det ska bli så bra!
lite fler mejl ska skickas, lite grejer ska bestämmas, lite biljetter ska bokas, lite annat ska köpas & lite papper ska skrivas.
men eh, någon som ens är intresserad av att veta vad som är på g? eller ska jag hålla tyst om allting lite längre?

bortsett från "det hemliga projektet" så gör jag väl inte så mycket annat spännande. fördriver tiden med tv-serier & filmer as usual, går på promenader, hänger med mormor som är på besök & igår var jag på fairtrade-kurs. ska skriva lite mer om det senare, det är så himla intressant!
nu ska jag iallafall gå ut på promenad! btw, förra året så var det snö vid den här tiden ... den får gärna dröja lite till, i'm not done with autumn.

"they think you need a shrink to relate ...

... but all you need is the strength to throw a sink through the wall and escape."