ttyl

kommer nog inte uppdatera på ett tag. har inget att säga för tillfället, är nere på botten & helt jävla trasig. igen.
jag vet att det egentligen är för bådas bästa som vi tagit beslutet. men jag vill inte.

it's a bad day

mår som jag förtjänar idag.
hade rätt kul igår, men i det stora hela så var det mesta ändå bara sämst. bröt min plan på att åka hem rätt tidigt & missade på så vis min sista buss. vi började iallafall hos Alex, sedan ut på krogen & efter det hamnade vi hemma hos någon random dude. jag var väl inte på världens bästa humör, så när alla hade däckat tog jag mina saker & gick. hade ingen aning om vart jag var, men hittade en busshållsplats & hade sådan tur att det kom en buss efter typ tio minuter & jag fick åka med trots att jag inte hade pengar. snäll busschaufför.
så jag tog mig till centralstationen & därifrån åkte jag buss hem runt klockan sju imorse. var hemma vid nio & har i princip sovit sedan dess.

ingen sci fi-mässa för min del den här helgen (i brist på pengar) & inte christmas error ikväll (i brist på ork).
något positivt är iallafall att mamma har bakat lussekatter & imorgon får jag börja lyssna på julmusik. åh.

my juicy wallet



photos: me


när jag var i Kalifornien så besökte vi två olika Juicy Couture-butiker (& jag ville typ bo i båda), där jag köpte bland annat plånboken på bilderna.
den är hur fin som helst & värd varenda krona! sammet, fina detaljer, lagom stor med många fack & bara helt underbar. LOVE IT!

to you




ville mest bara tacka för alla svaren på frågorna i inlägget lite längre ner. så himla roligt att få veta varför ni tycker om & läser min blogg! det får mig att vilja göra det bästa av bloggen, både för min & för er skull. kom gärna med förslag på vad ni vill se här också, jag behöver idéer för inlägg.
fortsätta kommentera nu, skriv vad som helst, för det får mig att vilja fortsätta uppdatera. puss på er.

busy week

x möte på arbetsförmedlingen imorgon
x iväg med mamma på fredag för att handla (under dagen)
x eventuellt fest/utgång i uppsala på fredag för att fira en vän som fyllt år (kvällen)
x sci fi-mässan i stockholm, lördag eller söndag
x kanske christmas error/utgång på lördagkväll

smartaste planeringen för mig är nog att jag festar i uppsala på fredag, men åker hem rätt så tidigt, sedan på lördag besöker jag sci fi-mässan i stockholm på dagen & på kvällen går jag på christmas error. förhoppningsvis har jag sovplats i stockholm också, så åker jag hem på söndagen bara.

känns som att jag har en del på gång den här veckan.
utöver det som står så ska jag även kolla på en hel del avsnitt av LOST med mamma, samt skriva cv & personliga brev till olika butiker.
anyhow. sorry för rätt trist uppdatering på sistone, men så blir det ibland.

i want at least 74 answers

jag har 74 personer som bevakar min blogg via bloglovin' & över 100 besökare varje dag.
nu tycker jag att alla ni tar & svarar på frågorna i inlägget under, okej? vore grymt om ni gjorde det.
om ni känner för det så får ni gärna berätta lite om er själva också, vore kul att veta vilka ni är.

jag & mamma har inlett våran LOST-vecka nu. vi ha de två sista säsongerna att gå igenom, så jag kommer vara lite upptagen. mmh, busy life.

two questions for you guys




I don't know how to talk to people



sedan i somras någon gång har jag mest suttit isolerad hemma i mitt rum, vilket har lett till att jag har tappat lite av min sociala förmåga. förut hade jag nästan alltid något att säga, ibland var jag så ivrig att jag knappt ens kunde vänta på någon annan att prata klart, jag hade saker att berätta & saker att bara diskutera. men inte nu längre. när jag är med någon nu så blir jag liksom tom i huvudet, jag kommer inte på något att säga. till viss del beror det nog på att jag har fått för mig att folk inte tycker att det jag säger är intressant (varför jag känner så vet jag inte), men det beror nog också på att jag spenderat så mycket tid med bara mig själv. jag tänker liksom för mycket, istället för att bara vara.

visst, i somras så hade jag en del fina & trevliga stunder med vänner, till exempel när jag var med Unna i Uppsala eller den där spontana helgen med Sofie. men sedan dess har det faktiskt inte varit så mycket. någon fest ibland, en kort fika eller bara ett snabbt möte. inte mycket mer. inte som när jag gick i högstadiet & praktiskt taget bodde hos en av mina vänner hela sommaren, tillsammans med ungefär fyra andra vänner. vi satt uppe hela nätterna & bara pratade, skrattade & allt sådant där som vänner ska göra. fy vad jag saknar mina barndomsvänner.

men iallafall. vad ville jag få sagt med det här då?
jag vet inte riktigt. låg bara & tänkte lite häromdagen på varför jag har så svårt att riktigt umgås med folk nu för tiden. kom då fram till detta & kände att det kanske behövdes berättas för någon. kanske får någon lite mer klarhet till varför jag ibland är så tyst eller verkar så blyg.

"inspo" is not a real word

jag hatar ordet "inspo". alltså, den där skumma förkortningen av "inspiration". det låter inte som ett riktigt ord, mer som något man råkar skriva när man är arg & bara slår på tangentbordet. eller som någon medicin typ. usch & fy. ville bara säga det.

style by tyra / monday


photo: me


stockholm i fredags & stockholm igår.
kom hem med en björn axén-hårspray & ett stort armband (ej på bild), samt en ring med nitar & ett halsband som är lite så där ful-snyggt.
jadore-ringen & kors-ringen är från style by tyra, fick de för en vecka sedan typ. glömt att visa bara.
på kvällen gick jag även på bio & såg finaste Pilgrim för tredje gången. ensam visserligen, men bra ändå.

christmas wishlist



det är ju trots allt inte så långt kvar till julafton, så jag har fixat ihop en liten önskelista
> wang-inspirerad väska
> en ny plattång
> iphone 4 (fast den kommer jag isåfall få efter jul, när priserna sjunker + att jag nog kommer betala lite för den också)
> pengar

cut & color


photo: me


igår åkte jag till Uppsala för att träffa Emelie (som går sista året på frisörlinjen) & få mitt hår klippt.
färgade även håret när jag kom hem, dock blev det lite mörkare än jag ville. & av någon anledning blev utväxten ljusare. men men.
inom några veckor ska jag iallafall få en hårförlängning insydd, så då blir det fint.

young & loaded

x jag har gjort om mina inlägg om kalifornien. nu är det bara två inlägg med mina favoritbilder. här & här.
dock är jag missnöjd med redigeringen på bilderna i första inlägget, men efter att ha suttit med dem i över en timme så orkar jag inte mer.
x råkade buda hem en leopardmönstrad pälsjacka från tradera idag.
x har kommit på hur jag vill att min tatuering på övre ryggen ska se ut. är så pepp på att fixa den nu!
x ska till uppsala på onsdag i jakt på knästrumpor, en stor sjal/poncho, vantar & en mössa. & så ska jag klippa håret.
x har fyllt på mitt world of warcraft-account & börjat kolla på pokémon igen. busy days.

the cold is killing me

jag hatar vintern & kylan. man kan ju för sjutton inte klä sig snyggt utan att frysa ihjäl.
tips på vad man kan klä sig i under vinterhalvåret, som ändå är snyggt? & tips på vart man hittar varma snygga kläder?

what I'm up to right now

idag ringde jag till csn för att fråga varför jag inte fått mitt studiebidrag än. turns out they forgot to aktivera utbetalningen. bra jobbat där. men ja, senast på måndag ska jag ha fått pengarna på kontot iallafall. då kommer jag har råd med en vinterjacka, några tjocktröjor, en skiva, wow-account, hårförlängning, lite nytt smink osv, samt några ringar från style by tyra. funderar dock på att beställa ringarna redan nu, så de inte försvinner .. hm.

anyway. just nu sitter jag & jobbar lite med den tredje & näst sista examinationen för distanskursen (css-baserad webbdesign) som jag läser. det går sådär, men jag ska försöka bli färdig med den idag så jag kan börja med den fjärde & sista examinationen i helgen. sedan är jag helt klar!

så, kvällen kommer alltså spenderas med kodskrivning, men jag ska försöka få in lite the sims 2 & kanske en film också.
imorgon ska jag till uppsala & träffa pauline, sedan på kvällen blir det bio med cristian. scott pilgrim vs the world igen!

update: det där med kodning & examinationsuppgiften gick inte alls särskilt bra. grinade av frustration då jag inte förstod någonting & inget verkade funka. men efter lite hjälp från min webbdesignande pappa börjar allting nu ta form, så förhoppningsvis blir jag klar idag iallafall.
några dåliga nyheter är att det troligtvis inte blir någon bio imorgon, då det bara är en visning & den är sent på kvällen. sääääämst.

the answers

kan du göra en video där du fixar hår och smink?
mja, jag skulle kunna, men vet inte riktigt om jag vill. jag sminkar mig aldrig särskilt speciellt (typ bas, ögonbryn, eyeliner, ögonskugga, mascara & lösögonfransar) & håret fixar jag med volumaster, hårspray & massa tupering.

vilka är dina favoritaffärer?
h&m, gina tricot, tradera/ebay (ehe), lagerhaus, glitter, forever 21 & juicy couture. fast jag handlar lite överallt egentligen.

är du tillsammans med någon?
mja, det kan man nog säga.

favoritfärg?
svart, rosa, lila, grå, vit .. typ.

favoritklädesplagg?
jag vet ärligt talat inte. något snyggt & bekvämt?

hur gammal är du?
tjugo år & nästan tre månader.

vad vill du göra i framtiden? (jobb och sånt)
planen är att utbilda mig till copywriter & jobba på någon reklambyrå, helst utomlands. men jag är inte helt säker.

ska du skaffa några fler piercings?
har planer på att fixa några fler i öronen så for de är färdigtöjda, & kanske en navelpiercing när jag orkar träna magen i form, haha. en & annan dermal anchor skulle vara fint också. åh, dessa oändliga små projekt.

hur ofta shoppar du?
var & varannan vecka typ!

vilken stad bor du i?
stad & stad .. jag bor i ett "samhälle" som heter skokloster. ligger mellan enköping & stockholm, mitt i skogen.
fast ibland befinner jag mig i enköping.

vad är en bra blogg enligt dig?
en bra blogg är en som blir uppdaterad minst en gång om dagen, både med bilder & text. jag gillar vardagliga bloggar som drivs av intressanta personer, helst fyllda med inspiration & sådant.

vilken är din favorithjälte?
Batman.

vill du helst ha en lama, enhörning eller dinosaurie (valfri)?
en lama, lätt!

när tänker du göra Göteborg farligt?
jag har planer på att åka dit innan året är slut!

vilket lag hejar du på i Premier League om du måste välja?
kör nog på Manchester United FC isåfall.

vilken inriktning hade du på gymnasiet?
läste media med inriktning på grafisk kommunikation. lärde mig det mesta från formgivning & grafisk design till kommunikation inom media.

vilket är det värsta sättet att dö på enligt dig?
långsamt & smärtsamt vore nog värst. typ, få alla lemmar avsågade en efter en & sedan dö av smärtchock eller blodförlust. eller brinna upp.

vilken hårfärg skulle du inte kunna tänka dig att ha?
grönt.

stilförebild?
jag har väl ingen speciell person eller så som stilförebild, utan jag hittar min inspiration lite överallt; på stan, hos vänner, bloggar/tumblrs, internet i allmänhet & tv/film typ. jag försöker att köra på det jag gillar & inte bry mig om vad andra säger.

favoritmat?
för tillfället är jag inne i en period då jag knappt gillar mat överhuvudtaget, så det är en rätt svårt fråga. men jag är en sucker för god pasta med typ sås eller något. annars är bananyoghurt bland det bästa som finns. & avokado med keso, om nom nom. jag är för övrigt vegetarian, & har varit det i hela mitt liv, ifall någon undrade.

vart skulle du bo om du fick välja?
jag kan inte välja bara ett ställe, då det finns en del städer/platser som jag älskar .. men london, någonstans i los angeles, tokyo eller bangkok iallafall. just nu är jag väl mest sugen på los angeles eller tokyo. eller göteborg, haha.

bästa stället för att ta en drink/festa en kväll?

jag kan inga bra krogar eller klubbar, då jag bara har varit på ett par stycken & ingen av de var väl någon höjdare .. men jag tycker faktiskt att det mesta funkar bara man har trevligt sällskap.

jag kommer inte på några frågor nu bara för det, men ja.. varför är du så jäkla snygg? haha okej, jag har nog ingen fråga :3 men jag ville bara säga att du är himla snygg, och jag avgudar din stil! :D
jag måste ändå få svara & säga tack tack tack! sådana kommentarer uppskattas verkligen. hur gulligt som helst, puss!