i'm sick of you in my head

det där med att gilla någon, det är inte enkelt. mindre enkelt är det när man gillar två personer. typ. ungefär. fast den ena har man förmodligen kanske ingen chans med alls (bortsett från den där gången, men då sade jag "nej"), på gund av olika anledningar. den andra kan man nog få när man vill. men vill jag? jag vet inte. det finns vissa misstag som jag faktiskt nästan önskar att jag begått, om så bara för att se vad som hade hänt.

those 45 seconds;



ger blanka fan i att jag ser ut som skit på bilden - var så lycklig att det inte ens går att sätta i ord. ååååååhasdfghjklkärlek.

look to the past & remember & smile

de senaste dagarna har jag haft ganska så extrem hemlängtan. jag försöker verkligen att inte tänka på det, för jag vet att det skulle bli för mycket att hantera just nu ... men saknaden efter mamma, pappa, lillebror, Kiwi, & allt annat som jag älskar med hemmet tar ibland över. fast då brukar jag tänka "jag är i London & livet leker, allting kommer att lösa sig". för så är det ju. även om vissa saker är lite svåra just nu så kommer det att bli bra!

på onsdag ska jag iväg på en 'recruitment night' hos Lush på Regent Street, samt svänga förbi Lush i Covent Garden (som tydligen söker ny personal), så jag hoppas att ni håller tummarna för mig. sitter just nu & skriver ett mindblowing cover letter - jag ska fan ha det där jobbet. part-time eller full-time, I don't care. jag ska stå & leka med tvålar hela dagarna, så är det bara. JA. believe it & it will come true.

annars så flyter allting på lite som vanligt; har en del att se fram emot (more on that later), håller mig sysselsatt & mår allmänt bra. pusss.

instagram, lovers

here you go; http://web.stagram.com/n/thespacewalking
thespacewalking är alltså kontot att följa. pusss.

late christmas present // iPhone 4s


photo: me

svängde förbi Apple Store igår & lämnade butiken med denna lilla skönhet! åh, min finaste Data (döpt efter androiden i Star Trek: TNG).
så fort jag har skaffat alla coola appar (typ instragram osv) så skriver jag det här, för jag vet att ni vill följa mig. ja. pusss.

still kicking it in London


photo: me
(utsikt från lägenheten)

sorryyyyyyyyyyyy för askass uppdatering - men så går det när man inte har tillgång till internet tjugofyrasju.
hänger för tillfället på ett café & snyltar wi-fi; måste skriva cover letters & leta jobb online idag alltså. inte alls på humör egentligen, men det måste göras. hörde någonstans att januari är en mörk månad för jobbsökande i London & jag tror verkligen att det stämmer. men jag fortsätter leta, fortsätter hålla tummarna, fortsätter försöka! nästa vecka ska jag iallafall på en slags recruitment night på Lush - förhoppningsvis leder det till något! drömmer typ om att jobba där, åh. eller på Urban Outfitters, det vore så himla grymt. fast just nu tar jag nog vad som helst tbh, haha ...

men eh, det har hänt rätt så mycket här på senaste tiden ändå, dock orkar jag inte riktigt gå in på detaljer & liknande. men jag måste iallafall berätta om de bästa fyrtiofem sekunderna i mitt liv so far; i fredags träffade jag Enter Shikari (igen)! deras nya skiva släpptes ju i måndags, så i fredags drog jag iväg på en två timmar lång resa ut till St Albans för att få skivan signerad. köade utanför HMV i över en timme helt ensam, fick sedan träffa grabbarna som var hur trevliga som helst, signerade min skiva med ett "to Mia x" & ställde sedan upp på en bild med mig (som jag dessvärre glömt lägga över till datorn). & Chris gav mig en wink, asdfghjkl. så himla bra, så himla bäst. dog lyckodöden, typ. bästa grabbarna osv.

annars så har vi hängt i lägenheten, dansat på Electric Ballroom, träffat nytt folk, minglat backstage med bandet (vars sångare vi bor hos, ehe), efterfestat till klockan nio på morgonen, sovit på badrumsgolv, druckit för mycket kaffe, ätit för mycket onyttigheter, & bara allmänt levt livet här!

nu ska jag hur som helst återgå till skrivandet & jobbsökandet! ska försöka fixa några tidsinställda inlägg också. men ah, talk to you later, x.

Q's/A's

Q: Evelina om that was the turning point:
Hej, jag ska till London om ca en månad, undrar bara om du har tips på några grymma klädaffärer typ? Hoho

Q: HANNA om right now;:
Har du några "london-måsten" Man verkligen inte får missa när man är i London? ska dit om en månad.

A: har tyvärr inga särskilda tips eller så, annat än det vanliga som Oxford Street/Regent Street, Camden Town, Carnaby Street, Soho, Portobello Market, osv när det handlar om kläder & liknande. annars så borde man även se Big Ben, Tower Bridge, Towern, Southbanks, London Eye ... jag är ingen expert & har inte varit på några extraordinära ställen direkt eller så, haha ... tror ni får lite bättre tips från internet & reseböcker istället!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Q: nicole om right now;:
Hur länge funderade/planerade ni innan ni drog till London? Är rätt sugen själv efter studenten faktiskt! Berätta lite mer, NYFIKEN! (:

A: vi var rätt så spontana & planerade inte särskilt mycket egentligen - kollade upp Londonsvenskar, hittade ett rum att hyra för en månad, köpte flygbiljetter, drog iväg ... typ, haha! hade med oss lite sparade pengar, men tänkte lösa det mesta (jobb & boende) på plats. dessvärre har ju det gått lite sådär, men äsch ... om man vill så löser sig allt! vet inte riktigt vad jag ska berätta ... fråga gärna igen om det är något annat du undrar!

Enter Shikari - Arguing With Thermometers



älskar låten, älskar videon, älskar allt.

right now;


photo: me

sitter på ett café & kollar lite lägenheter osv. eller okej, nu ska vi precis dra vidare ... MEN AH. ville mest bara slänga upp en bild & passa på att säga någonting ... typ, "hoppas att ni har det bra där hemma blah blah". i miss you, xx.

short update:

nämen hallå där! ja, vi lever fortfarande - lite taskigt läge dock, men det går. vi är alltså tekniskt sett hemlösa fortfarande, men får bo hos en snäll vän (ca 40 minuter från centrala London) för tillfället - dessvärre har vi inte tillgång till internet, så jag har inte kunnat uppdatera något eller så. sitter just nu på någon pub & snyltar på deras wi-fi, haha ... kollar hur som helst fortfarande runt efter både boende & jobb, vilket går sådär, tbh.
men snart ska det vända. det måste det. puss.

ps, Enter Shikaris nya album släpptes igår, in case you missed it. självklart så har jag köpt det & lyssnat igenom det & grinat. så jävla bra. åh.

look on the bright side, okay?

hej bloggen & alla mina lovers. vi är fortfarande hemlösa här i London, men vi lever iallafall. måste försöka lösa allting nu, haha ...

inatt fick vi hur som sova hos snälla Justina & hennes flatmates, så just nu sitter jag i deras vardagsrum & raidar ze internet. men ah, hittills idag har jag hunnit ringa på några flats, sprungit runt med Victoria (som bor med Justina & folket) för att leta jobb, samt tagit en chill-öl i Camden. finfint.
snart nu ikväll ska jag & Felicia iallafall ta in på ett hostel som ligger vid Hyde Park = jättecentralt. en natt där, sedan imorgon drar vi nog hem till våran fina & jättesnälla vän Daniel som låter oss bo med honom i ett par dagar osv. visserligen bor han i typ zon 5, men det ska nog gå bra (trots att våra oyster cards bara är för zon 1-2), haha ... förhoppningsvis har vi eget boende nästa vecka iallafall! fingers crossed nu, lovers! pusss.

two girls, no home

dissade av våra flatmates, jo man tackar. jakten på en sjyst studio flat/one bedroom flat är igång nu alltså!
imorgon ska vi vara ute ur rummet & vi har ingen aning om vart vi ska ta vägen då. som tur är så är några av våra bekanta/vänner överdrivet snälla & har erbjudit oss sovplatser osv. so no worries, lovers - vi ska lösa det här.

men om någon av er råkar känna en människa eller två här i London som söker flatmates eller liknande så vore det himla fint om ni kunde hojta till! eller så kanske någon av er har andra tips om boende & grejer? eller varför inte bara ett "lycka till" och en mental kram?

twentytwelve's first friday night

tjugohundratolvs första fredag spenderas på rummet med musik & snack om framtiden. annars så har väl de senaste dagarna sett ut lite såhär;
lägenhetsjakt, vuxna män som beter sig som fjortonåriga tjejer, för många öl, luddiga minnen, gratis finmiddag hemma hos en irländare, telefonsamtal överallt, stress till tusen, dansadansadansa, skratt på nattbussen, & massa annat trams. visst har vi lite panik, men vi mår bra här.

hur mår ni, lovers? ni har varit så tysta på sistone, jag blir ju nästan lite orolig här borta. xx.

smile like you mean it


photo: felicia

hur går livet idag då? jorå, det går rätt så fint alltså. utgång igår som sagt, & tro det eller ej men vi började prata med någon snubbe som eventuellt visste om en lägenhet här i området som står ledig just nu. så idag kontaktade jag honom, svängde förbi stället & kikade på lägenheten - & den var typ finast i världen (trots att den genomgår en renovering just nu = stökig & lite rörig)! men alltså; ett stort sovrum, ett lite mindre sovrum, ett stort vardagsrum, kök & badrum ... allting gick i krämvitt också, mhm. 450 pund i veckan tror jag den skulle gå på, & delat på fyra (som vi är) så är ju det ändå helt okej. eller, det är asbra! området & läget här är helt fantastiskt. ÅH PEPPN. ska kanske dit senare ikväll när Felicia kommer hem från jobbet & kika igen, annars kanske vi drar förbi imorgon. men ah, han snubben Steven var astrevlig & bjöd mig på té osv. MEN JA. det här kommer ju gå super, lovers. dock så var inte den lägenheten tillgänglig förrän om två veckor typ ... stort minus där, men det ska nog gå att lösa isåfall. annars så har vi kanske lite andra grejer på g, så det här ska alltså gå. vi ska alltså stanna i Lon-fucking-don. åh, lyckan!

WALL OF TEXT. vet att ni vill läsa allting också. puss.

ps, ikväll blir det nog utgång i Camden - free entry & dessa coola grabbar live tackar man väl inte nej till. nej.

asdfghjkldjfhsjdkasja

SÅ FUCKING JÄVLA LESS PÅ ATT LETA LÄGENHET. har suttit i x antal timmar nu & sökt på gumtree. orkar fan inte längre.
var på en lägenhetsvisning idag med två svenska grabbar, & den var väl helt okej ändå. lite dyr kanske, men så är det här. lite off lägesmässigt också, men ändå inom zon 2 för tunnelbanan så det är ju okej. men känns sådär att slänga fram 6000 kr för deposit + första månaden .... UUUH.
får se hur vi gör, helt enkelt. ska ringa lite mer, tänka lite mer, grina lite mer. sedan drar vi på Notting Hill Arts Club som vanligt & dansar. puss.

that was the turning point

tröttare än tröttast, trots att jag inte har gjort något särskilt märkvärdigt. gått runt lite överallt i stan, åkt buss, sprungit i regn, handlat chips. typ.
just nu sitter jag mest bara här & mejlar om olika rum/lägenheter att hyra. vi ska på en visning imorgon med två andra svenskar, sedan en visning själva, samt ringa angående en annan visning som kanske blir av under kvällen. wuh, det kommer att bli en lång dag. men förhoppningsvis en bra!

har det iallafall grymt bra här borta & vill inte alls åka hem. det enda jag saknar med tråk-Sverige är min familj & Espresso House, haha ... fint.

quote:

new years eve // good bye twentyeleven

fireworks gif

nyårsafton kunde inte ha blivit mycket bättre alltså, helt galet hur underbart vi hade det, åååh!

först liten dj-spelning med RouT utanför St Paul's Cathedral - där jag även fick chansen att hälsa på honom & berätta att han är en av mina hjältar, samt tacka honom för att han sätter ord till mina känslor & allt jag står för. åh, kan inte fatta att det ens hände ... fick krama honom också, huhu.
men ah, efter det drog vi vidare mot Thames-floden för att kolla på den massiva fyrvekerishowen, vilket var hur ballt som helst (trots att vi stod ganska illa till)! sedan lyckades vi ta oss till Camden för att röja på The Underworld, vilket var grrrryyyyyymmt! vi började hänga med bartendrarna & hade typ vattenkrig, samt fick gratis shots/drinkar & bara hade det hur roligt som helst! klubben stängde vid fyra ungefär, så efter det tog vi tunnelbanan vidare för att hänga med en snubbe som vi har lärt känna här & hans vänner - lite lam efterfest kanske, men ändå helt okej. & så drog vi hem någon gång runt nio imorse, däckade ganska direkt, haha ... all in all; a fucking amazing ending to last year! lovelovelove!