you can't, you won't, & you don't stop

idag är jag ledig, det är fredag, det är soligt ute, & det är löningsdag! men inget av det betyder egentligen något i jämförelse med vad som hände igårkväll; det var Georges sista skift på jobbet, så vi var ett helt gäng som stannade kvar på restaurangen i ett par timmar för allmänt häng & öl, sedan efter det drog några av oss vidare till El Camion (som vanligt) för mer häng, lite dans, & negroni-drinkar. & vem tror ni var där då? jo, den där grabben. & vem var modig nog att börja prata med honom? jo, jag. så vi hängde där till stängning, sedan drog jag, han, & hans vän hem till honom där vi drack mer öl & andra grejer - diskuterade allt från musik till veganism, skrattade hur mycket som helst, & hade det allmänt bra.

what a perfect Wednesday

photo: me

ah, först brunch då (se föregående inlägg), sedan lite häng hemma i lägenheten i väntan på en man som skulle kolla våran tvättmaskin som gick sönder för en & en halv vecka sedan - han lyckades öppna luckan så att jag kunde ta ut mina underkläder, samt konstatera att det kommer bli billigare för våran landlord att fixa en ny tvättmaskin istället för att försöka laga denna. SCORE. efter det tog jag tåget till New Cross för att hänga hemma hos Elsbeth (som jag jobbar med) & hennes housemates; vi lyssnade på musik, snackade skit, lagade mat, spelade kort, & allmänt chilled out. hur fint som helst, diggar den tjejen som fan. göras om? ja tack.

nu sitter jag iallafall hemma i vardagsrummet med en kopp grönt té & ska snart göra mig redo för sängen. dubbelskift imorgon, wohooo ... men ledig på fredag iallafall, & på lördag jobbar jag bara lunchskift, woho!

brunch at The Gallery Café



photos: me
cappuccino with soy milk, & a sandwich with vegan sausages, vegan mayo, & salad.

hängde med Linn & hennes syster på mysigaste vegetariska/veganska caféet idag. ligger typ fem minuter från lägenheten, & I love it.

thoughts in Cambridge Court a Tuesday night

kvällsskift igår, & sedan utgång med ett par stycken från jobbet. var hemma runt två inatt, så fick omkring fem timmars sömn innan det var dags för ett lunchskift - lite bakis, lite trött. men det gick iallafall, & efter det så har jag hängt vid tatueringsstudion & snackat design igen, sedan dragit ut på powerwalk, & så har jag suttit här. spännande dag, oh ja. imorgon är jag iallafall ledig, & jag ska starta dagen med brunch tillsammans med en fin Linn (+ vän) som är här en sväng från Sverige. efter det ska jag hänga i lägenheten & vänta på någon som ska komma för att fixa våran tvättmaskin ... mina underkläder har varit instängda i en & en halv vecka nu, ehe. förhoppningsvis kommer de hit rätt tidigt iallafall, så att jag kan spendera eftermiddagen med Elsbeth på något café. det vore sjyst. NÅVÄL. snart dags för sängen. pusssgodnatt.

this world is just illusions

dubbelskift igår, dubbelskift idag. hade sönder minst två glas under kvällen, började grina för att jag inte orkade mer stress, tappade bestick överallt, var i vägen för andra mest hela tiden, kunde inte förklara vad kikärtor är för något, skrattade åt en kollega som hade fått olivolja över hela foten, blandade svenska med engelska, & fick gå hem tidigare. vilken jävla dag. tur att mina favvisar jobbade iallafall.
kan ju även nämna att vädret var galet; sol, regn, hagel, åska, mulet, dugg, sol, grått. vad fan.
nu ska jag ta ett varmt bad, sedan sova. god natt lovers.

ps, du kom förbi oss idag igen. jag vågade inte ens säga hej.

short walk around Brick Lane today


photos: me

let me hear you make decisions, without your television


photo: me
jag har en smutsig spegel, hej hej. mina ögonbryn är förresten inte feta & ojämna irl, jag lovar.

vaknade runt nio idag, & trots att jag fortfarande var trött efter gårdagens långa dubbelskift så bestämde jag mig för att lämna sängen. sitter nu här & gör inget vettigt, men ska häva i mig en andra kopp kaffe & hoppas på lite mer energi. kanske skulle äta något också, ehehe. nåväl, jag är ledig idag & har inga större planer - tänker nog mest kolla på Friends, gå ut för en powerwalk, kanske skejta, städa lite, & eventuellt ringa våran landlord för att be om hjälp med tvättmaskinen som har gått sönder (med alla mina underkläder instängda, cheers for that).

annars såååå ... ja. hej.

being a vegan is not a sacrifice, it is a joy

har ju nämnt lite lätt här att jag har börjat ta steget mot att bli vegan (både när det gäller mat & livsstil), & nu kan man väl säga att jag har gjort det. så gott som. har börjat säga nej till mat som innehåller ost/mjölk/osv på jobbet nu, vilket jag i början inte gjorde eftersom jag inte ville vara till besvär - men nu går det inte längre. dels för mitt samvete, men också för min kropp. jag är liksom inte van vid mjölkprodukter längre, & jag slår vad om att det var en av anledningarna till att jag fick så otroligt mycket eksem på armarna för några månader sedan - vilket försvann i samband med att jag slutade konsumera mjölkprodukter osv (& för att jag fick receptbelagd salva, men den behöver jag inte använda längre, såatteh).

hur som helst, det jag egentligen mest ville säga är att jag hatar alla som ska ifrågasätta min livsstil & försöka förlöjliga den. många på jobbet gör det & jag blir ledsen bara jag tänker på det. jag vet att jag inte ska ta åt mig eller bli för uppjagad över att de inte kan förstå hur någon kan tycka att andra djur är lika mycket (om inte mer) värda än oss människor. när de skrattar & säger "well, I love meat too much to give it up" eller "I know what the industry looks like, but it's just how it is" & jag bara vill slå dem i ansiktet & säga att det behöver inte vara så, de behöver inte äta kött. jag får ont i magen nu när jag tänker på det. jag vill inte ens längre ta upp ämnet med någon på jobbet (vilket jag förresten aldrig gör, det är alla andra som tar upp det & försöker komma med ursäkter om varför de inte kan/vill sluta äta kött osv). jag vill skratta & gråta över hur dumma människor är; skratta för att de är så dumma, gråta för att jag är av samma ras. nu ska jag fixa mig & sedan dra till jobbet. pusshej.

new in; The Kybalion & Easy Vegan


photo: me

The Kybalion (som inte jag hittade, utan som hittade mig - de som förstår, de förstår), samt min alldeles egna första (& veganska) kokbok!
ska ta tag i det här med att läsa igen, & The Kybalion verkar vara precis vad jag behöver just nu. mental alkemi & hela den grejen, liksom.

I wish i could eat the salt off of your last faded lips

jag vill ha dig, ok.

just a quick one;

söndag känns som måndag, lunchskift kändes som dubbelskift, först regn & nu +25 grader med sol. jag är lycklig i staden & ska snart dra iväg för att dricka vodka i någon park med Daniel & folk. fint liv. puss på er.

Beastie Boys - Sure Shot



älskar den här låten, ååååååh.

new in;


photo: me

köpte en underbart fin stickad tröja från h&m förra veckan! den är typ PERFEKT, mhm.
snart sticker jag iväg till jobbet för ett dubbelskift. imorgon är jag ledig & fy helvete vad jag längtar. pusss.

working my ass off

jobbar jobbar jobbar jobbar jobbar jobbar & jobbar lite mera. & sedan sover jag. typ. rolig vecka. nä. värsta veckan på länge, om jag ska vara helt ärlig. vet ni vad som hände på jobbet för två kvällar sedan? jo, någon jävel (från jobbet) snodde 140 jävla pund från min väska inne i personalrummet. jag är fortfarande så arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen. jag är ganska så säker på att det var någon från köket, då vi har anställt en del nya där & ingen av oss riktigt känner dem - så jag hatar typ alla i köket just nu. ska prata med kökschefen ikväll & förklara läget, hoppas att han kanske kan tala vett med de andra grabbarna. fy fan alltså, får jag inte tillbaka pengarna så ska någon ha ordentligt med stryk. ska dra till polisen idag eller imorgon också, även om jag inte vet vad de kan göra åt saken ... men något, kanske.

NÅVÄL. måste snart börja göra mig redo för att dra till jobbet igen. vill verkligen verkligen verkligen inte, men försöker att trösta mig med att jag jobbar ihop med några favoriter ikväll iallafall. & att jag får lön imorgon, så varje timme där gör skillnad. behöver ju liksom pengar nu, HEHE.

sense; this makes none

"lägg upp mer bilder på dig själv", "visa vad du shoppar för kläder/grejer", "bilder får din vardag, ja", "tipsa om tv-serier/filmer/musik", "skriv om vad du vill, det är ju din blogg". & så gör jag det, men får ändå ingen respons eller feedback. fuck logic, liksom. älskar er ändå, ok.

today's look & stuff


photo: me (obviously)

inte världens bästa bild kanske, men hej hej så här såg jag ut idag när jag lämnade lägenheten en liten sväng.
besökte tatueringsstudion här på gatan för att se om tatueraren hade börjat fixa med min design ännu, men tyvärr så hade han inte haft tid. förhoppningsvis så skulle han ha något klart innan denna veckas slut iallafall, så jag ska gå tillbaka då & kolla läget (fast den andra grabben som jobbar där som assistent sade att jag kan komma tillbaka varje dag om jag vill för det är alltid trevligt, tydligen ... åh vad jag gillar dem, haha)!

bortsett från det så har jag inte gjort något särskilt alls idag. lat tjej, hej. pusss.

some inspiration for ya'll

 

I greet you with a "good bye", 'cause I'm ...

wake up in the morning feeling like Winehouse

ehuehemen god morgon lovers. (skrev först "morning" istället för "morgon" ... bra. & klockan är 13.00 ... bra.)
idag är jag ledig & det är så skönt att jag inte riktigt vet vad. dubbelskift igår som mest bara var jobbigt, men jag tog mig igenom det & överlevde ändå. hur som. idag har jag mest bara tänkt vara hemma & chilla. som mest ska jag väl dra till Tesco för att handla mat, samt kanske ta brädan till Victoria Park en sväng. annars så ska jag nog bara städa & kolla på tv-serier faktiskt. det är vad söndagar är till för, mhm.

new in // I'm a square with good vibes



photos: me

två nya favoriter i garderoben, mhm! sådär lagom oversize, sköna, & svinsnygga t-shirts. från square clothing & iamvibes.

oh well oh wellie wellie

då var det måndag igen då. jahaja. & hur var födelsedagen? asgrym, tackar som frågar.
jobbade först ett lunchskift som var både bra & roligt, sedan drog jag hem en snabb sväng, mötte upp Daniel för lite mat & drinkar på jobbet, sedan träffade vi lite annat folk & hängde på någon källarpub där jag drack en asgod drink med pimm's, & efter det mötte vi Ellinor & Emelie för lite mer drinkar & dans på ett ställe här i närheten. var sådär härligt lagom full hela kvällen & bara njöt av trevligt sällskap. åh, vilken fin födelsedag. fick även en present från Liva på jobbet, vilket var så himla gulligt! annars fick jag bara cash av mina föräldrar, så inget särskilt egentligen. men ska spendera de pengarna på lite nya threads & tatueringar! tack för gratulationerna förresten, puss på er mina loversss.

på tal om tatueringar; hängde med de sjysta grabbarna på tatueringsstudion här i närheten tidigare idag. snackade design, drack kaffe, & hade det trevligt. tatueraren där ska rita upp något åt mig nu i veckan, så får vi se hur det blir (förhoppningsvis helgrymt). åh, so exciting!
om ett par timmar ska jag iväg för ett middagsskift på jobbet, men innan dess ska jag fixa något att äta. ttyl!

GONNA PARTY LIKE IT'S MY BIRTHDAY



ah, då har det varit min födelsedag i ungefär fjorton minuter nu då (fast när jag printscreen:ade hade det bara gått två minuter, men w/e).
grattis världens grymmaste Mia, hoppas att du får en härlig födelsedag! puss puss 

what are the clouds running from?


photo: me
random bild på moln, för att jag gillar det, ok.

idag är det lördag & imorgon är det min födelsedag. ja ni, imorgon blir man tjugotvå år. helt sinnessjukt.
har iallafall en hel del planer idag; ska besöka tatueringsstudion här nere på gatan & förhoppningsvis snacka lite design osv, sedan fixa med mina nya extensions, efter det ska jag städa min del av rummet (det flyttar in en ny brud imorgon, så vill att det ska vara fint då, ehe), & sist men inte minst så ska jag baka veganska chokladmuffins inför morgondagen. ganska bra planer ändå!

har förresten legat hemma & varit sjuk i två dagar den här veckan, men igår var jag pigg nog för jobb & idag mår jag prima - hur bra som helst! ledig idag förresten, men jobbar lunchskift imorgon. helt ok. pusss.

101 reasons to go vegan


kollade nyss på denna video om varför man bör välja en vegansk diet. hade jag haft orken att skriva alla fördelar med att vara vegan & varför det är så in i helvetet sjukt att konsumera mjölk & ägg (& alla olika former av kött) så skulle jag göra det, men just nu så har jag ingen lust. se på videon istället. sluta blunda för verkligheten & ta reda på vart ert älskade kött verkligen kommer ifrån.

minns förresten inte ens om jag har nämnt det här, men ja, jag håller på att ta steget mot att bli helt vegan. jag har varit vegetarian i hela mitt liv (tack mamma & pappa), fast på senaste tiden har jag varit mer strikt-vegetarian (har i princip mest bara konsumerat mjölkprodukter på jobbet eller om jag ätit ute). men nu har jag bestämt mig för att bli vegan på riktigt, för mitt samvete klarar inte av mer.