World Day for Animals in Laboratories // Cruelty Free International // Humane Society International


idag är det World Day for Animals in Laboratories, så jag tänkte uppmärksamma det genom ett litet kort inlägg om en kampanj/organisation som ganska nyligen har upprättats för att försöka påverka makthavare i hela världen att förbjuda djurtester - vilket är hur starkt som helst!

så länge jag kan minnas så har jag varit emot djurtester av kosmetiska produkter & liknande, & alltid hejat på organisationer/människor som väljer att kämpa för att sådant ska förbjudas helt. alla sådana organisationer/människor borde uppmärksammans & få den cred de förtjänar, just för att de faktiskt väljer att göra något & för att de gör en stor skillnad - så idag tänker jag introducera er till Cruelty Free International;

Cruelty Free International är en global kampanj, ledd av brittiska komikern Ricky Gervais, som uppmanar regeringar & tillsynsmyndigheter runt om i världen att införa ett förbud mot djurtester för kosmetiska produkter & ingredienser. Cruelty Free International, fastställd av BUAV (‪British Union for the Abolition of Vivisection‬) som är en av världens första & mest respekterade djurskyddsorganisationer, är ett internationellt nätverk av organisationer i en samordnad kampanj som organiserar certifiering av ej djurtestade kosmetiska produkter med en symbol kallad "leaping bunny".
så, spana in videon ovan & besök kampanjens webbsida (länkad i texten) för mer info om kampanjen & om vad du som konsument kan göra!

ps, kolla även in denna namninsamling i samarbete med LUSH & Humane Society International - signera & bidra till att göra skillnad!

ps 2, jag älskar Ricky Gervais till döden (fast det är ju såklart inte därför som jag uppmärksammar denna kampanj, ville bara säga det).
Postat av: sofia

men alltså.. är det bara djurtester inom kosmetikan eller?

2012-04-24 @ 22:32:01
URL: http://stopteasingme.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du vet att dessa djurtester har gjort så att vi fått fram våra vaciner vi har idag va?



ja det är hemskt vad dessa djur får utstå så att vi mäniskor kan gå friska..



Vad skulle du gjort utan en alvedon en söndag kl 1 efter en kväll i notting hill? Tacka djurtesterna för det!



Men jag vet inte? mäniskan kanske inte ska utvecklas? vi stannar kvar på medeltiden istället! Eller? var vi inte ännu värre mot djuren då? hmm

2012-04-27 @ 10:11:06
Postat av: J.V.

Ricky är så satans gullig i det här klippet, vet inte hur många gånger jag sett det när det kommit upp på dashen i Tumblr.



Anonym här ovanför: Jag vet... vi glömmer bort alla naturläkemedel och kunskap vi samlat på oss, så provar vi alla dessa nya kemikalier den industriella revolutionen gav oss på djur för att försöka åstadkomma samma sak fast med bättre profit. Har aldrig och kommer aldrig läsa konkret argumentation för djurförsök, inte ens Karolinska sjukhuset och SMI vill ställa upp i en öppen debatt mot djurrättsaktivister. Case closed.

2012-04-28 @ 22:56:01
URL: http://cvrsxxxd.blogg.se/
Postat av: Anonym här ovanför

J.V ööööHH I beg you? Det är ju inte fair att stänga caset så bara..

2012-04-30 @ 16:03:17
URL: http://wwf.se



1. reklam & spam raderas.
2. anonyma frågor besvaras antingen i ett nytt inlägg eller som en kommentar till inlägget där frågan ställdes.
men om du lämnar din din url/mejl så svarar jag dit direkt. annars så kan du alltid ställa frågor på blogresponse!

(1. advertising & spam will be deleted.
2. anonymous questions will be answered in a new post or as a comment to the post where the question was asked.
but if you leave your url/e-mail i'll answer to you directly. otherwise you can always ask at blogresponse!)

name:
remember me?

e-mail: (will not be public)

blog/URL:

comment:

Trackback