brilliant bloody sunday

åååh, idag har varit en sådan bra dag! försov mig förvisso ungefär en timme imorse, så fick stressa rätt så mycket, men hann ändå komma till jobbet i tid. jobbade från klockan elva till klockan fem, men stannade kvar i ungefär tjugo minuter extra för att dricka gratis kaffe & hänga lite med de andra som var där idag. hela dagen flöt förresten på hur bra som helst & jag hade grymt roligt, mhm! sedan åkte jag hem & drog ut på en timmes powerwalk/joggingrunda (det gäller att passa på när man har energin & när det inte regnar eller så), vilket var hur skönt som helst. & efter det har jag mest bara hängt här vid datorn faktiskt. har inga särskilda planer för kvällen, så kommer kanske kolla på en film eller något bara. mys!

imorgon är jag iallafall ledig, så då ska jag hänga på stan med Justina & kanske spend some moneyyy. fingers crossed för fint väder, ok.

I don't know about you ...

käre Carl Penter, som på senaste tiden har valt att skriva korta noveller i mitt kommentarsfält, nu är jag väldigt nyfiken på vem du är & hur du hittade hit. snälla, skriv en uppsats om dig själv till mig. om du vill kan du få mejla den till generationcelebration@hotmail.com, ifall kommentarsfältet känns för litet. berätta gärna vart i London du hänger också, vore himla trevligt att råka stöta på dig på stan någon kväll!

annars så är jag inte så värst sugen på att svara på alla dina kommentarer & grejer, mest för att du verkar redan ha en stark åsikt (precis som jag) om dessa ämnen & för att jag inte är här för att försöka övertala dig till något annat. jag presenterar min sida av saken & är gärna på att ta diverse diskussioner, men jag får känslan av att du inte är helt seriös här & då orkar jag inte riktigt lägga ned min dyrbara tid på detta. fast vad vet jag - du kanske sitter gravallvarlig & skriver om hur du tror att jag ska bli förbannad över att man någonstans väljer att bomba bort myggor, eller när du drar argument om hur lejon äter zebror utan minsta känsla av medlidande (vilket för övrigt är ett dåligt argument, vi människor är inte rovdjur eller köttätare på samma sätt som lejon). struntar förresten fullständigt i ifall det ligger i människans natur att "känna sig mer värd än en gris" - det betyder inte att vi är mer värda. men alla tycker ju såklart olika. & jo, jag trivs väldigt bra på denna planet (trots att allting är kaos) & skulle väl gärna spendera ett par sjuttioelva år till här, men bara för det så behöver jag inte överleva till varje pris (alltså äta kött istället för att dö).

det här var förresten en rolig fråga: "hur skulle världen sett ut om alla var veganer?!" - världen skulle vara så jävla vacker då, lilla du. vi skulle kunna utrota svält helt & hållet, värna om miljön på ett helt annat sätt, minska på den överdrivna vattenkonsumptionen, sluta skövla regnskogen, samt att diverse sjukdomar (t.ex hjärt- & kärlsjukdomar & cancer) skulle bli allt mer ovanliga. fast du kanske inte tycker att det är bra grejer?

& det där angående djurtester osv; inlägget jag skrev handlade om djurtester för kosmetiska produkter enbart, ingenting om vaccin eller medicin. själv tror jag inte alltid riktigt på det där med vaccination ändå, & medicin i alla former är något jag helst undviker av diverse anledningar - men jag är rätt så kluven i frågan angående djurtester för medicin, det erkänner jag. orkar dock inte ta upp det ämnet här just nu, sorryyy.
för er som inte hänger med eller så, kolla det länkade inlägget ovan + detta inlägg samt kommentarerna. cheers.

also, THIS.

I will never surrender


photo: me

igår: lunch-dejt med Justina (Pret A Manger delade ut gratis mat), småstressig men grymt rolig kväll på restaurangen, sedan för många gratis öl efter jobbet (råkade säga till min ena manager att han liknar Agent Smith från The Matrix & att jag är hemligt förälskad i denna agent, bra gjort Mia).

idag: ledig & lite bakfullseg, tänker nog mest bara ta det lugnt hela dagen. yeh yeh yeh.

WORST. NEWS. EVER.

Does It Offend You, Yeah? har gjort avbrott i hela grejen med att vara ett av världens grymmaste band. paus på obestämd tid, kallar de det. knivhugg i hjärtat, kallar jag det. seriöst, jag tänker inte acceptera det här. nej. aldrig. de kan inte göra så här innan jag har hunnit se dem live ju!
/cry

World Day for Animals in Laboratories // Cruelty Free International // Humane Society International


idag är det World Day for Animals in Laboratories, så jag tänkte uppmärksamma det genom ett litet kort inlägg om en kampanj/organisation som ganska nyligen har upprättats för att försöka påverka makthavare i hela världen att förbjuda djurtester - vilket är hur starkt som helst!

så länge jag kan minnas så har jag varit emot djurtester av kosmetiska produkter & liknande, & alltid hejat på organisationer/människor som väljer att kämpa för att sådant ska förbjudas helt. alla sådana organisationer/människor borde uppmärksammans & få den cred de förtjänar, just för att de faktiskt väljer att göra något & för att de gör en stor skillnad - så idag tänker jag introducera er till Cruelty Free International;

Cruelty Free International är en global kampanj, ledd av brittiska komikern Ricky Gervais, som uppmanar regeringar & tillsynsmyndigheter runt om i världen att införa ett förbud mot djurtester för kosmetiska produkter & ingredienser. Cruelty Free International, fastställd av BUAV (‪British Union for the Abolition of Vivisection‬) som är en av världens första & mest respekterade djurskyddsorganisationer, är ett internationellt nätverk av organisationer i en samordnad kampanj som organiserar certifiering av ej djurtestade kosmetiska produkter med en symbol kallad "leaping bunny".
så, spana in videon ovan & besök kampanjens webbsida (länkad i texten) för mer info om kampanjen & om vad du som konsument kan göra!

ps, kolla även in denna namninsamling i samarbete med LUSH & Humane Society International - signera & bidra till att göra skillnad!

ps 2, jag älskar Ricky Gervais till döden (fast det är ju såklart inte därför som jag uppmärksammar denna kampanj, ville bara säga det).

"it's all gravy"

ledig idag, wowowow. ledig imorgon också, & då blir det klubbutgång i Notting Hill! två liveband, sköna dj's, gratis inträde, billig dricka, trevligt sällskap - så vem kan klaga, liksom? ska bli ganska intressant att träffa ett par personer där också, med tanke på att det var ett tag sedan vi senast sågs ... får se vad som händer & hur det blir, helt enkelt. kommer dock sakna en viss Felicia, mhm (vi var stammisar på klubben, ehe).

hur som; ledig tills på torsdag eftermiddag nu då. har inga särskilda planer för dagen, men funderar på att ta mig in mot Oxford Street osv för att kika i lite butiker. ryktet säger att Topman har en del sjysta mössor & hoodies just nu, så det måste jag spana in (trots att jag tycker att det är lite småpinsamt att handla från herravdelningar, men w/e). får se om jag vågar svänga in på Primark också, brukar vara kaos där mest hela tiden ... annars kommer jag väl hänga inne på Urban Outfitters, Vans, Drop Dead, Topshop, & lite andra grejer däromkring. yesss. ifall ni ville veta, liksom.

nu ska jag lyssna på lite mera Hadouken! & börja göra mig anständig för att visa mig utomhus. pusss.

ps. rubriken är min nya favorit-replik (eller vad man ska kalla det). så bra & klockrent.

Hadouken! - Mic Check


för ett par dagar sedan släpptes Hadouken!'s nya låt Parasite (som jag är helt besatt av & kör på repeat mest hela tiden), & i samband med det så började jag lyssna på dem igen. älskar verkligen när man hittar tillbaka till band som man glömt av lite grann. mmh, proper love innit!

ps, THIS just happened. yes. James fucking Smith från Hadouken! följer mig på tumblr. godly.

Q/A

Q: Carl penter om would you rather die than eat a dead animal?:

men nu håller jag ju inte riktigt med dig lillen! :)
i alla fall, om du är villig att dö än att hellre äta en hamburgare (som uppskattningsvis kommer från en gris någonstans i småland) så kan du ju inte värdesätta dit liv speciellt högt? du menar på fullaste allvar att en gris liv är lika högt väderat som ditt eget? vad har grisen tillfört denna världen?

aaaaannyway har du inte provat hamburgare sa tycker jag du borde det ;)
keeeep on running the free world!
cheeeers

A: jag anser att alla liv är lika mycket värda - så ja, jag är fullt allvarlig i det jag säger. varför skulle vi människor vara bättre än andra djur? visst, vi kanske är intelligenta på ett annat sätt & kanske tillför mera (beroende på hur man ser det, såklart) - men det betyder inte att våra liv är mer värda än någon annans. grisar (& andra djur) känner också smärta, sorg, lycka, kärlek ... de har i princip samma värderingar & känslomässiga liv som oss människor, så vad är det som skiljer oss åt & gör människor mer värda? & varför ska andra djur behöva lida för att vi ska kunna leva/må bra?
jag värdesätter mitt egna liv lika mycket som jag värdesätter någon annans - vilken ras det än handlar om. vi är alla varelser, vi lever alla på samma planet, vi tillför alla något till den här världen, & vi har alla en mening till att vara här (& det är inte att födas upp på en farm i lidelse, för att sedan transporteras till ett slakteri där man blir slaktad utan medlidande & efter det hamnar på någon äcklig människas porslinsfat). simple as that.

& att uppmana mig till att prova hamburgare av kött tycker jag är aningens töntigt, om jag får vara ärlig. du måste väl ändå förstå att jag aldrig skulle göra det? nu vet jag inte hur seriös du var med det, men om det var menat som ett skämt så skrattade jag iallafall inte. sorryyy.

ps, det där med "keeeep on running the free world!" känns ju helskumt i det här sammanhanget - du pratar om att människors liv är mer värda än andra varelsers liv, men samtidigt så uppmanar du till någon slags fri värld ... lite motsägelsefullt, don't you think?

if we make it out alive


photo: me

två veckor har nu passerat sedan jag kom tillbaka hit. allting känns faktiskt hur bra som helst, & igår hade jag en sådän där dag då jag inte kunde göra annat än att le & älska livet. hade mitt tredje (& sista) träningspass på jobbet igår, så jag ska väl vara en någorlunda fullärd servitris nu - måste dock öva på det där med att bära flera tallrikar osv samtidigt, samt lite grejer om hur man ska lägga upp gästers beställningar blah blah. hade iallafall roligt på jobbet igår, trots att det vid ett tillfälle var jättestressigt & jag knappt visste vad jag skulle göra ... men det löste sig. annars så är lunchpassen ganska så lugna, så jag föredrar de istället för kvällspass. yeh.

annars så var gårdagen även bra för att vädret var helgrymt - det har regnat så gott som varje dag den senaste veckan, men igår var det soligt & mysigt! drog även ut i Camden på kvällen med lite folk, vilket var finfint. vill börja hänga där lite mera, ja. någon som vill hänga med mig?

would you rather die than eat a dead animal?

tanken slog mig första gången när jag började läsa boken Eating Animals av Jonathan Safran Foer; skulle jag hellre svälta ihjäl än att äta kött? skulle jag hellre dö än att äta ett dött djur? förut skulle jag nog ha svarat "nej, jag skulle motvilligt äta köttet för att själv få överleva", men efter att ha tänkt lite mer grundligt över hela grejen så har jag faktiskt börjat tveka. nu har jag inte läst hela Eating Animals, men det var en del i början av boken som fick mig att verkligen fundera över hela den här grejen; författarens farmor/mormor levde under ett krig & fick kämpa varje dag för att överleva. en dag blev hon erbjuden kött av en bonde (eller liknande, jag minns inte riktigt & har inte boken här), men istället för att ta emot det & veta att hon skulle ha mat för en tid framöver så tackade hon nej. varför? hon var jude & köttet var inte kosher. hon ansåg att om hon åt det köttet & bröt mot sin tro så var hennes liv inte värt att räddas. alltså, om man inte står för något eller tror på något som man är villig att kanske även dö för, så finns det inget att leva för. & det var alltså den biten som fick mig att ställa frågan "skulle jag hellre dö än äta kött?".

några av er kanske vet att jag har varit vegetarian i hela mitt liv & alltså aldrig ätit kött. mina föräldrar uppfostrade mig så, men jag har alltid haft en fri vilja att äta precis vad jag vill - fast det har aldrig fallit mig in att ens tänka på att äta kött. visst, jag har provat vissa grejer, men det är inget jag skulle göra igen. aldrig. jag ser inte kött som mat, helt enkelt. jag ser det för vad det är; dött djur. en död varelse, vad det än är för något (ko, häst, gris, hund, katt, fågel - it's all the same to me). jag har alltså en väldigt stark tro & åsikt vad gäller vegetarianism/veganism, så pass stark att jag nog skulle kunna dö för det. det är min tro, hur det än låter. if you stand for nothing, you will fall for anything.

ps, ska nog försöka bli bättre på att uppdatera step up-kategorin. förslag på vad jag ska skriva om? annars kör jag bara på.

welcome to CC12
photos: me
(har ett nytt redigeringsprogram som jag inte riktigt förstår mig på, så bilderna blev väl så där ...)

så, lite utav lägenheten då! ena delen av sovrummet som jag delar, vardagsrummet, & badrummet.
självklart så har vi ett kök också, men det gjorde sig inte särskilt bra på bild. finns även två singelrum, men de ville jag inte fotografera, ehe.
jag trivs, mhm.

applied for some studies this autumn;

I want this because of reasons:
högst upp på önskelistan just nu är
- ett par svarta authentic vans (bild)
- mössa från only ny (bild)
- en svart oversize hoodie
- en vinröd oversize hoodie
- leggings från topshop
- leggings från drop dead
- diverse andra mössor/beanies
- en sjyst vår/sommarjacka

sunday sunday sunday

så, hade mitt första någorlunda riktiga skift på restaurangen igår. 18.00-01.00 typ, helt galet. men det var mestadels roligt ändå, fast det beror väl mest på att de flesta som jag jobbar med är trevliga & roliga (särskilt Pat, som typ hjälper mig med allt & utmanar mig osv osv). men ah, good fun iallafall! tjänade ungefär £11 i dricks också, ehe. vet dock inte riktigt om det här jobbet är något för mig ... men tänker ge det några chanser till.

idag har jag hur som helst tänkt att bara ta det lugnt i lägenheten - var som sagt ute i torsdags (som jag knappt minns något av, bra där) & även i fredags (vilket var roligt, men kanske lite spårat på slutet), så jag som inte är särskilt van att gå ut så ofta nu för tiden är lite lagom sliten ändå, mh.
måste iallafall gå till Sainsbury's eller Tesco för att handla mat, samt fixa med lite ansökningar till jobb & utbuildningar inför hösten. yeh yeh yeh.

ps. har fixat ett redigeringsprogram för bilder nu, så snart ska det bli lite mer av den varan här. pusss.

just a short one;

plus: jag fick jobbet på restaurangen (Da Polpo) i Covent Garden & har mitt första skift imorgon.
minus: jag har lyckats slarva bort £30 på något jävla vänster & är jobbigt bakfull idag.

such exciting times to be alive

image description
photos: me (senaste från telefonen, ni som följer mig på instagram - spacewalking - har nog redan sett dessa)

inne på min tredje dag här borta nu dåååå. älskar nästan precis allting & är så himla glad över att vara tillbaka. hoppas att jag kan stanna länge.
jag har inte riktigt kommit igång med jobbsökandet på allvar än, men har redan fått provjobb på en restaurang i Covent Garden imorgon samt blivit lovad att jag står först på listan ifall WeSC på Neal Street behöver anställa nya (skulle få veta nästa vecka typ). so exciteddd!

idag har jag iallafall hängt lite i lägenheten, promenerat med Daniel (flatmate) till Brick Lane, & sedan spanat in skejtare vid South Bank (ehehehe). nu sitter jag i sovrumsfönstret & kikar på gatan nedanför, samt skriver detta då. fina grejer det här, alltså, mmh.

back where I belong

ja ni, då var jag i London igen. är uppriktigt förvånad över att jag ens lyckades ta mig hit idag, med tanke på att jag var hos Angelica alldeles för sent igår (kom hem vid fyra inatt) & har haft bakfyllan of doom idag. varvade mellan att packa väskan & att hänga vid toaletten hela förmiddagen idag, vilket kändes lite sådär. men på något vis så lyckades jag packa allting (hoppas jag) & dra iväg till Arlanda. väl där var det bara att checka in, gå ombord på planet, & sedan sova i ett par timmar. tunnelbaneresan från Heathrow till Bethnal Green gick helt okej också, men det där med att släpa på en tjugosex kilo tung väska är väl inte det allra roligaste, haha ... nåväl, nu är jag i lägenheten iallafall. allting känns jättekonstigt, men ändå rätt så bra. tror att jag ska kunna trivas här faktiskt. men ja, ska väl bara sitta här & chilla lite nu, sedan sova innan jag dör. pusss!

the house in the middle


photo: me

så, imorgon gäller det kids. imorgon drar jag tillbaka till Londonnn & mitt nya hem (huset i mitten)! GODLY!
fast har hur mycket som helst att fixa innan det är dags att bege sig mot flygplatsen; skriva klart nya cv/cover letters, packa, tvätta kläder, städa rummet, fixa bärbara datorn, osv osv osv. vet inte hur jag ska hinna, särskilt med tanke på att jag vill till Angelica ikväll ... haha åh, typiskt mig.

my cam loves me


photo: me/photo booth

älskar cambilder, ok.
idag har jag hängt med mamma i både Kista Galleria & Sollentuna Centrum - lite fönstershopping, lite vanlig shopping, lite fika, & lite (jätte)bra.
resten av dagen ska jag nog spendera med att skriva lite cv'n & grejer, börja planera packningen inför söndag, fixa med den bärbara datorn som ska med då, samt försöka övertala mamma att kolla på film med mig. blir väl en slapp fredagskväll, med andra ord. fast egentligen så vill jag ju ut & träffa folk nu innan jag dra iväg igen - men måste fixa massor nu innan jag drar, & det är ju ändå lite skönt att bara vara hemma ... ja.

when I grow up

idag hittade jag min drömutbildning, så nu är framtidsyrket & livet ganska så bestämt för min del - ska söka mig in till diverse musik- & eventarrangörs-utbildningar! vet ännu inte exakt vad inom det området jag vill bli, men kan välja på bl.a turné- & konsertarrangör, projektledare, artistmanager, producent, osv osv. & hur ballt låter inte det då? åhå, blir helt lycklig i kroppen när jag tänker på det! det känns så himla rätt bara!
dock så vet jag inte riktigt om jag ska börja studera nu till hösten eller om jag ska köra igång nästa år ... vill ju hänga lite i London nu va. förvisso vet jag ju inte hur det blir med den grejen riktigt, så jag kommer självklart att söka utbildningar i år ändå! så får jag ta det då, helt enkelt. ja.

bortsett från utbildningssökerier idag så har jag även hängt hos min frisör för att uppdatera frisyren lite (ingen märkbar skillnad, men ah), sedan gjort synundersökning för att kolla så att mina linser fungerar osv, & efter det har jag mest suttit hemma. lugn & skön dag - väldigt välbehövt tbh.
men imorgon ska jag städa rummet, skriva klart cv & grejer, skriva ut saker, åka till Kista med mamma, & försöka hitta på något spännande!

nobody's perf - oh waitinatt hade jag världens bästa dröm (eller sämsta, beror på hur man ser det); jag var ute & åkte bil med mamma i typ England, & på vägen mötte vi Rou från Enter Shikari. vi stannade & började prata med honom, varpå han frågade om jag ville hänga med till deras turnébuss - vilket jag ju självklart ville. så hängde med dit & blah blah blah, gick iväg med Chris för att köpa kaffe & han hånglade upp mig mot väggen i butiken. seriöst. blir typ helt pirrig i magen när jag bara tänker på det, haha ... han är ju trots allt dröm-mannen, liksom. åh. ångesten när jag vaknade.

men jag är ganska glad ändå - idag är min sista jobbdag & när den är slut ska jag träffa min finaste Elin för lite öl! pusss!

photos;


tågresor, kaffepauser på jobbet, Uppsala med mamma, & ett av världens bästa band på repeat mest hela tiden = den gångna veckan, typ.

 

seven days leftwowowowowowowow. bara en vecka kvar nu. det känns verkligen helt overkligt, helt läskigt, & helt underbart.