come now & leave with me, this place is almost empty

idag tar jag en packad väska & sticker till Falun tillsammans med halva familjen. kort visit hos farmor & farfar bara, lite mys & sådär.
ingen uppdatering i helgen alltså, men det överlever vi nog. fast om ni ändå får för er att kika in här så kan ni ju berätta något eller så!

just another lonely thursday (which was quite alright)


photo: me


WALL OF TEXT:
idag var en sådan dag då jag egentligen hade kunnat stannat kvar i sängen. men jag klev upp rätt så tidigt & spenderade ena halvan av dagen framför datorn, andra halvan i huvudstaden. jag hoppades att någon skulle vilja träffas för en fika, men alla jag hörde av mig till var upptagna med annat eller så. trist tyckte jag, som verkligen hade behövt träffa någon för att bara prata lite idag. men men, jag gjorde det bästa av situationen & åkte till Barista vid Medborgarplatsen för en fairtrade is-chai med sojamjölk. asgott, of course. så där satt jag en stund, sedan begav jag mig in till city & kollade lite affärer. sedan på Kungsgatan utanför Sergelbiografen stod en tjej med gitarr & spelade/sjöng, & precis när jag gick förbi så började hon spela Rise Against's "Swing Life Away". så jag satte mig på en slags bänk framför & mimade med i varje ord. hon var verkligen jätteduktig (vilket jag sa till henne efter att jag gav henne mina enda lösa 15 kronor), fast det vred sig lite i hjärtat av låtvalet ändå.
MEN JA, sedan mötte jag upp mamma & åkte hem med henne. större delen av dagen var lite usel, men den blev det rätt fin till slut!

new in; mustard knit


photo: me


asfin & mysig tubhalsduk från Gina Tricot. sådär perfekt senapsgul nu för hösten - i love it!

todayyy

tisdag känns som måndag & jag lämnade sängen för kanske en halvtimme sedan. vad är det för fel på mig, varför sover jag så mycket?
nåväl. hade tänkt åka till Bålsta idag för att göra en insättning på banken, men vet inte om jag orkar/hinner nu. sitter här med en kopp blåbärsté (som förresten inte alls var så gott som jag hade hoppats), min värmefläkt & en ganska så seg kropp. vill, vill, vill - men orkar inte annat. uuh.

ps. puss på er för att ni är så fina!

update, 17.45: visade sig att banken hade öppet till 18.00 idag, så jag slant förbi där ändå. produktivttttt.

brought back to earth, oxygen clears my head


photo: me


jag har haft en förvånansvärt bra helg, lovers. en asbra helg faktiskt. helt sjukt go. osv osv. lite kort & gott så här;
i lördags åkte jag till både Väsby & Uppsala/Gränby med min kära mor i jakt på lite sjyst shopping. hittade både det ena & det andra, fikade gott, samt hade allmänt roligt. efter det hade vi en trevlig hemmakväll med nya avsnitt av tv-serier & tacowraps. en lördag helt i min smak, alltså.
& söndag; Stockholm, promenader på stan & fika med en gullig Felicia! sedan hem till Angelica för film, middag & övernattning. asfint alltihopa!

måndag idag då - allmänt lugn & mysig. ska nog kolla nya avsnitt av serier, ha lite quality time med mig själv. fast första ska jag städa osv. puss.

shoppinglist;

x stickade tjocktröjor/cardigans
x svart polotröja
x någon mössa
x enkel höstjacka
x locktång
x ett par skor med låg klack/kilklack
x syntetiska feather extensions (kanske)
x lagom stor & enkel svart väska
x diverse grejer från jordklok

pengarna rullar in nästa vecka, dags att förbereda utgifterna.

all new episodes

nu börjar alla tv-serier dra igång igen; Fringe, How I Met Your Mother, Glee, The Big Bang Theory, The Walking Dead, Cougar Town, osv.
jag har alltså något att se framemot varje vecka från & med nu, haha ... kind of sad, isn't it?

i övrigt en väldigt seg onsdag. försöker komma på något vettigt att göra, men det går sådär. tips på filmer/tv-serier?

'cause we don't belong here


photo: me

signerad biljett & Chris' plektrum + setlist.

Enter Shikari, 19/09/11



photos: me


jag började köa runt 12 någon gång, träffade två andra tjejer där som jag hängde med (fast efter ett tag så kom det två till), vinkade till både Rob & Rory som gick förbi oss vid olika tillfällen, hängde utanför lokalens andra ingång när de hade soundcheck (alla i bandet gick förbi där lite då & då), gick bort till deras turnébuss för att haffa autografer & småprata lite - vilket var helt fantastiskt, grabbarna Shikari är hur trevliga som helst!

sedan insläpp & allt det där (självklart så hamnade vi längst fram & jag stod precis framför Chris). LetLive & Your Demise som förband, vilka jag tyvärr inte riktigt kunde njuta av eller så eftersom att folk skulle upp på scenen & göra stagedives = folk trampade på min rygg, sparkade mig i huvudet & jag fick slåss en del. inte trevligt någonstans, men jag vägrade ge upp min plats, skulle stå längst fram & så var det bara.

efter det så var det dags, spelningen som jag har väntat på sedan i april, en av årets största händelser; Enter Shikari!
stundvis var det asbra röj osv, stundvis smärta & kamp för överlevnad eftersom att folk tryckte in mig skithårt i väggen/kanten som var framför scenen. men det var värt det, så jäääävla värt! både Chris & Rou ställde sig precis framför mig flera gånger, jag fick ögonkontakt med båda & dansade/röjde utan att bry mig om andra. skrek & sjöng tills halsen värkte. grät mig igenom hela Gap In The Fence också, då den låten är rätt så känslosam för mig osv, & Chris frågade mig om jag var okej då - så jag gav honom tummen upp & formade händerna till ett hjärta, så han log & fortsatte spela. det måste fan vara en av de finaste stunderna i mitt liv. efteråt så kastade han sitt plektrum mot mig, men någon snubbe brevid mig tog det ... fast det gjorde inget, för jag hittade ett annat av hans plektrum på scenen framför mig. & så snodde jag hans setlist, ehe.
& just det, de spelade både Sssnakepit & Arguing With Thermometers, båda var helt sjuuuukt bra! i övrigt en skön blandning av gammalt & nytt.
men ah, kort sagt; a fucking awesome & fantastic show!!
fan vad jag älskar de där grabbarna alltså, fan vad jag älskar dem.

tonight's the night

snart beger jag mig mot Stockholm för att sitta utanför spelningslokalen sisådär hela dagen. ska stå längst fram, så är det bara.
men eh, tror inte jag kommer orka uppdatera något ikväll eller så, så vi hörs väl imorgon eller något. puss osv!

yves rocher reviewer

hörni, jag har en liten nyhet som jag har glömt att dela med mig av - något som kommer att påverka bloggen lite;
jag har blivit utvald att recensera olika produkter från Yves Rocher (en ny produkter varje månad typ)!
själv tycker jag att det verkar spännande, så tänkte väl bara ge er en liten heads up. åsikter/tankar?

ashkfhldkgjhlkdd


photo: me/photo booth

åker hem till Angelica nu för lite häng osv, hej dåååååå!

friday night in

alltså, när ens mamma kommer hem med choklad & ubuntu cola = ♥

new in; make up stuff


photo: me


lip scrub från Lush, bronzer & lightening touch concealer från The Body Shop.
i looooooooooove it (särskilt lip scrub:en, skulle kunna äta upp hela burken)!

survive

somewhere between happy, and total fucking wreck
feet sometimes on solid ground, sometimes at the edge

to spend your waking moments, simply killing time
is to give up on your hopes and dreams, to give up on your life

we ran like vampires from a thousand burning suns



photos: me

trots jobbigt väder & lite för mycket folk så vad den här dagen en av de bästa på länge. den där Elin alltså, hon är för bra.
vi promenerade (& gick vilse) över fel sida av stan, letade efter en jacka åt mig, fikade asgott, pratade & skrattade. precis vad jag behövde!

något annat bra var såklart Johan på Sawhili Bob's som än en gång hjälpte mig med mina förbannade cheeks. den kind som bråkade tidigare är nu lugn & fin, men istället så har den andra bestämt sig för att krångla. men han fixade lite, bytte till mindre kulor & gav mig en slags spray med havssalt + vatten (typ som koksaltlösning, fast bättre). så nu hoppas vi på det bästa! har haft dem i över två år & de har ännu inte läkt. kul osv.

nu ska jag göra mig redo för att krypa till sängs. är helt sanslöst trött & ska försöka gå upp någorlunda tidigt imorgon också. good night, lovers.

todayyy

uppe ur sängen rätt så tidigt idag också. har planerat en liten tur till huvudstaden för att leta efter en höstjacka, samt fika med en liten fin Elin! ska även kika efter lite nya stickade tröjor, det räcker liksom inte med två stycken. & så måste jag byta en bronzer som jag köpte i fel färg igår.

men ah, lär väl uppdatera lite senare. laterz!

once upon a time I could take anything, anything

god morgooooon. jag har varit vaken i typ en timme nu & har ännu inte dött. vanligtvis brukar jag gå upp någon gång mellan 12-13 på dagarna, vilket betyder att jag somnar runt 2-3 på natten. så ah, lite trött här va. men jag ska på något möte på arbetsförmedligen idag, så ah.

annars så är väl saker & ting rätt så bra. det enda jag egentligen känner att jag kan klaga på är vädret (regn & storm typ) & det faktum att ingen vill hänga med på spelningen med Enter Shikari nästa måndag. visserligen är jag glad att jag inte känner särskilt många som lyssnar på dem, eller ens vet vilka dem är, då jag inte vill dela med mig av saker som jag älskar så mycket att jag får ont i hjärtat. men ändåå. trist utan sällskap.
NÅVÄL. det kommer bli grymt hur som.

nu ska jag äta mackor med cream cheese gjord av tofu, om nom nom. hörs kanske senare, lovers!

Enter Shikari - Sssnakepit (LIVE)



ny låt (live visserligen, & med lite halvkass ljudkvalitét, men w/e)!
ni förstår inte hur mycket jag nästan dog, särskilt de sista 30 sekunderna asdfghjkldfgjnfdnghfn.
jag ville egentligen posta den här i torsdags när den lades upp, men tänkte att jag kunde vänta tills idag & påpeka att det bara är en vecka kvar tills jag står typ längst fram på deras spelning för att dö lite. en vecka!!! någon som ska se dem i huvudstaden den 19:e?

9/11

ingen har väl missat att det idag är precis tio år sedan tragiken slog mot Twin Towers/World Trade Center i New York?
mina tankar går till alla som på något sätt blev drabbade, både under kollapsen & tiden efteråt. sådant där ska inte få hända.
själv så tror jag att det hela var ett inside job & jag hoppas att sanningen kommer fram någon gång. men det ska vi inte gå in på nu.

today // new in


photo: me


Uppsala idag med mamma & lillebror; först en sväng på Gränby Centrum & sedan en runda på IKEA. en grymt bra dag!
köpte en jättefin växt (pachira aquatica/lyckokastanj) & två doftljus. dock ska man vara lite eftertänksam med ljus; intressant info finns här & här.

the sufferer & the witness

bla bla bla tråkigt gnäll över orklöshet bla bla bla trista klagomål över livsångest bla bla bla varför gör jag inte något vettigt?
tröstäter lite Ben & Jerry's Half Baked, slänger på mig myskläder & drar igång någon skön rulle. pausar livet för en stund.
hoppas förresten att ni får en grym lördag, vare sig ni är ute & festar eller sitter hemma & myser. puss!

my daily face (& body) products


photo: me


Mineral Foundation/Mineral Primer/Mineral Finishing Veil från Tikei, 79 kr/3 g (räcker ca 4-5 månader vid dagligt användande).
100% veganska, ej djurtestade & består endast av naturliga mineraler. jag använder även deras mineral concealer, samt vissa ögonskuggor.

Earth Lovers shower gel (fragrance free + apricot & basil) från The Body Shop, 95 kr/st (räcker ca 5-6 månader).
100% naturligt nedbrytbara, flaska av 100% återvunnen plast, ej djurtestade, utan sulfater, utan parabener, utan färgämnen & utan tvål.

Soothing Cleansing Lotion & Soothing Facial Lotion (Almond) från Weleda/Bodystore, 89-125 kr/st (räcker ca 3-4 månader).
för känslig hy, ej djurtestade, samt helt fria från konserveringsmedel, parabener, parfym, mineraloljor & nanopartiklar.

Toothy Tabs "Dirty" från Lush, 49 kr för en förpackning med 40 st tabletter (räcker 1-2 månader, beroende på hur ofta man borstar).
kommer i en återvinningsbar låda, snälla mot miljön (vilket vanlig tandkräm & dess förpackningar inte är) & helt utan flour (som är giftigt).

någon som tyckte att detta var intressant eller var det bara onödig information?

a greener blog // usual thursday

jag vet inte om ni har sett green website-länken i menyn än? kände iallafall att bloggen genererade för mycket koldioxid, men nu är det lugnt.
låt min blogg vara öppen i någon minut & kom sedan tillbaka för att se vad det hela handlar om. & spred the leaf!

annars en rätt så vanlig dag i livet; jag har spelat Pokémon Diamond, kollat på tv (Shark Month på Animal Planet ♥), sovit & ätit. ah.

a convict has stolen my heart


photo: me


helt jävla såld på Breakout Kings. helt jävla nerkärad i Lloyd Lowery också. tänkte att ni ville veta. puss.

new in; e.l.f order


photo: me


så, grejerna som jag beställde från e.l.f dök upp i brevlådan idag & jag är väl rätt så nöjd!
har fått förfrågningar om att fixa recensioner osv på mina grejer från e.l.f (& även det jag har från tikei), så jag tänkte väl försöka ordna det så snart som möjligt! men frågan är hur ni helst vill ha det; i text & bild? som en video? eller kanske i träsnitt?

i'm not the answer for the questions that you still have

hörde att ni ville ha mer bilder, så det kan jag väl försöka ordna! bilder på mig själv blir lite svårare eftersom jag inte gillar bilder på just mig. meeeen, jag kan försöka. kanske. annars blir det nog bilder från vardagen (som för tillfället består av sömn, mat, tv-serier, musik & internetz).
men ah. lite intressanta grejer ska jag väl kunna fixa med tiden. puss!

a question for you all

lovers, är min blogg tråkig nu för tiden? vad vill ni se mer av? har ni några tips?
det känns inte som att folk uppskattar mina små text posts om hur mycket jag sovit eller vilken tv-serie jag har spenderat min dag med ...
så, vad ska vi göra? ska jag bara köra på som jag gör eller?

oh, Batty

how long will we fall for this?

somnade någon gång efter 02.00 igår natt. lämnade sängen vid 15.00 idag. braaaaa däääär.
drömde om bl.a How I Met Your Mother, NANA, & folk som blev attackerade av björnar typ. what's up with that?
förstår inte riktigt hur jag kan sova så länge eller så mycket ... det ska ju räcka med 6-7 timmars sömn, så varför sovar jag nästan dubbelt så mycket ibland? jag blir inte pigg av det, snarare tröttare & segare. ååh, måste skaffa vettiga sömnrutiner alltså. & massa andra rutiner.
ANYWAY. har inga planer idag, annat än att kolla på något avsnitt av Breakout Kings & äta mat. värt. puss.

just a thought;

ibland blir jag lite förvånad över hur vackra människor egentligen är. inte på utsidan, utan på insidan. vissa är verkligen helt jävla fantastiska.

friday

ah fast nä. egentligen en bra dag, men jag vet inte. ingenting känns riktigt rätt.
ska byta om till myskläder & spendera resten av kvällen med någon sjyst tv-serier eller så. mmh, that's the stuff.

manifestation against dolphin slaughter // today


photo: me

så, manifestation idag. jag kom dit ungefär en timme efter utsatt tid (dels för att mina bussar går rätt sällan på morgonen, men också för att jag irrade runt över halva stan eller något för att hitta ambassaden), & möttes av en liten grupp människor. tror dem var 18 stycken eller så, så jag hälsade på några & fick en skylt att hålla i medan vi stod där & försökte förändra världen. tyvärr så hade de flesta börjat lessna (& vissa skulle tillbaka till sina jobb osv), så efter ungefär en halvtimme bestämde vi oss för att gå. men de på ambassaden uppmärksammade oss lite iallafall!

efter det åkte jag vidare in mot stan & svängde förbi Swahili Bob's för att be deras piercare kolla in mina kinder. nästan två år har gått & de krånglar fortfarande ibland. fick tips, råd, hjälp & en liten flaska med någon gele som jag ska kleta på varje morgon & kväll. ja, det tackar vi så mycket för! åh, vad jag tycker om dem som jobbar där (särskilt Johan/piercaren). ska ni göra någon modifiering; gå till Swahili Bob's!

sedan då? drog till Kista en sväng i jakt på en tröja. hittade den, men var inte helt övertygad så den fick stanna i butiken. & så åkte jag hem.