heartshaped & glitter decorated


photo: me


detta har jag ägnat mig åt de senaste två kvällarna!
helt klart nöjd, även fast jag inte orkade vara supernoga överallt osv.

today // gotta get a job now

så, idag har jag besökt huvudstaden & lite olika butiker för att prata jobb. fick lämna cv på vissa, medans andra hänvisade till mejl/hemsida. alla var trevliga, somliga mer än andra, men just en personalansvarig var helt underbar. åh snälla, ge mig jobb i den butiken!
detvar faktiskt inte så svårt & jobbigt som jag hade föreställt mig. ärligt talat så var det faktiskt rätt roligt & jag kommer definitivt att göra det igen.
mötte även upp mamma för lunch, vilket var hur mysigt som helst! måste göra det flera gånger alltså, nu när hon ändå jobbar i stan & allt.

på tal om ingenting; jag beställde nytt löshår igår & idag fick jag mejl om att det hade skickats, så snart är jag fin igen.

new in; sunnies & hello kitty


photo: me


solglasögon från bik bok & hello kitty-lipbalm + ögonbrynsfix från h&m.

let's change town:

jag vill till en annan stad. nu.
Göteborg, London eller Tokyo helst.

there's nothing special about this day

idag hade jag planerat att åka till Uppsala för att fixa lite grejer, men vädret tyckte annorlunda. snö hela dagen är inte okej längre.
så istället har jag kollat på Pokémon, ätit mat, bokat tid hos frisören & allmänt chillat.

imorgon ska jag iallafall till Stockholm för att söka lite jobb, luncha med mamma & kanske träffa Angelica, på torsdag ska jag nog hem till Stephanie för lite vinhäng, på fredag & lördag vet jag inte riktigt än vad som händer, men på söndag blir det kanske Sharkbait Tour.

too much blood has flown from the wrists, of the children shamed for those the chose to kiss



under hösten 2010 begick homosexuella ungdomar i USA självmord på grund av mobbning; nio stycken rapporterade under knappt fyra veckor. det hela satte igång en debatt världen över & ledde också till skapandet av projektet It Gets Better, som vill visa LGBT-ungdomar utsatta för mobbning att det faktiskt blir bättre. jag är själv inte så jätteinsatt i ämnet, men jag har hört lite om det & läst en del artiklar. det gör ont i hjärtat.

Tyler Clementi (18) hoppade från en bro, Asher Brown (13) sköt sig själv, Seth Walsh (13), Billy Lucas (15) & Raymond Chase (19) hängde sig. vet ej hur Harrison Chase Brown (15), Caleb Nolt (14), Felix Sacco (17) & Cody J. Barker (17) gick bort, men orsaken är densamma; mobbning.

Rise Against har gjort en låt om detta; "Make It Stop (September's Childen)". det är den jag har lagt till här ovanför & jag hoppas verkligen att ni tar er tid att lyssna på den & ägna åtminstone en liten tanke åt de ungdomar som tagit sitt liv & de som lider i tystnad.

today:

huvudstaden idag igen, fast den här gången med Sofia som sällskap. kollade lite butiker, drack chai latte, tittade på folk, pratade & skänkte pengar till Röda Korset i förmån för Japan. 15 kr är inte så mycket & kanske inte gör någon större skillnad, men det är alltid något.
nåväl. en bra söndag.

new in; ringz


photo: me


tog en svängom i huvudstaden idag, i brist på annat att göra liksom.
note to self: åk aldrig dit en lönehelg. folk är helt galna.
kom iallafall hem med lite basic strumpbyxor, rosa tygband till en väska & två ringar (från Glitter). helt O K.

all these fucking festivals

vi låtsas att sommaren börjar närma sig & med sommaren kommer ju alla dessa förbannade festivaler.
jag har redan en biljett till Arvikafestivalen & hade tänkt köra bara på den i år. jag orkar fan inte fler än en, jag är inte gjord för festivaler. men så kommer alla andra festivaler med sina jävligt grymma bandsläpp (vilket jag inte tycker att Arvikafestivalen har haft än, men jag håller tummarna). till exempel Peace & Love: Bob Dylan, Siesta!-festivalen: Asking Alexandria & Plain White T's, Metaltown: Bring Me The Horizon & Korn, Emmabodafestivalen: Two Door Cinema Club. osv osv.

som ni ser är det bara ett par akter på varje festival som intresserar mig. förutom Reading/Leeds-festivalerna då, där har dem fan allt; Enter Shikari, Rise Against, My Chemical Romance, Panic! At The Disco, MUSE, The Strokes, Bring Me The Horizon, Two Door Cinema Club, osv osv. men de hålls i fucking ENGLAND.

jag är arg & söker sällskap till ungefär varenda festival i sommar. ska ni leva något festival-liv i år?

it's smoothie time everyone!


ph. me


gjorde nyss en asgod smoothie av vaniljyoghurt, hallon & blåbär. om nom nom!
fortfarande lite förkyld också, men verkar vara på bättringsvägen. är förhoppningsvis frisk till helgen osv.
för övrigt så gjorde jag om mina inlägg om Thailand lite & bestämde mig för att bara ha ett om Khao Lak & ett om Bangkok.

things happen for a reason, right?

alltså, jag har tänkt på en sak; jag tror att en del personer kommer in i ens liv av en anledning. att man behöver dem för stunden, eller en längre period, för att själv kunna utvecklas & gå framåt. på senare tid har jag släppt taget om några personer som jag inte längre känner att jag har någon "nytta" av. men till viss del är jag tacksam över att de har funnits i mitt liv, för de har lärt mig mycket - både om mig själv & om annat. jag har insett hur jag vill & inte vill vara som person. visserligen mest på grund av misstag som jag gjort tack vare dessa personer, but still.

jag försöker även att inte ångra någonting, eftersom att ångest bara är jobbigt. men det är väl en del saker som jag önskar att jag gjort annorlunda. men gjort är gjort & jag får bara försöka gå vidare, tänker inte bry mig om det längre.

oh well. behövde bara få lite tankar ur mig.

mama, we all go to hell

jag har upptäckt ett nytt band. ett grymt band. ett svenskt band. bassisten är typ snyggaste grabben ever. mer än så säger jag inte.
just nu sitter jag iallafall ihopkrupen i mitt täcke & kollar på The Walking Dead. förkyld är jag också, uuh.

Rise Against, 19/03/11



photos: me/mum


ah, samma här då; finns inga ord som räcker till. jag är Zach evigt tacksam för att han fixade så jag fick hamna på gästlistan.
jag fick även ta med en vän & valde att ta med min lillebror. mamma skjutsade dit oss & frågade vid biljettluckan ifall det fanns några biljetter kvar (trots att det stod att det var slutsålt) & vad tror ni? jo, det fanns en biljett kvar. it was meant to be, typ.

utdrag från ett inlägg som jag skrev på min tumblr tidigare idag:
Rise Against has always helped me through hard times, but this time they really saved me. seeing them live again, singing my heart out, was exactly what i needed. now i can really start over & forget about some rough stuff that’s been going on lately & just focus on myself & enjoy life. i’m gonna fucking make it. this isn’t giving up, no, this is letting go.

My Chemical Romance, 18/03/11


photo: me

hade tänkt skriva några citat från deras låtar här, men nä. det räcker inte till. ordet kärlek är till & med för litet.

I've got a bulletproof heart (my life is amazing now)

hemkommen från Stockholm & allting nu. konsert med My Chemical Romance igår + skivsignering med Rise Against idag.
konserten igår var hur bra som helst! dock var inte jag lika bra & grinade till de flesta låtarna. men så är det ibland. kan inte hjälpa att deras låtar berör mig så förbannat hårt. hade bästa sällskapet & ett av de bästa banden vid min sida typ, kunde inte annat än vara lycklig till tusen!

& ah, skivsignering idag. jag var utan sällskap & började grina så fort jag såg dem sitta där inne på Sound Pollution. Zach var den som satt först & så fort han såg att jag grät frågade han "what's wrong?" & jag förklarade att det var för att jag inte har råd att gå på deras konsert ikväll, varpå han frågar vad jag heter. innan jag riktigt hinner förstå vad som hänt så står jag & skriver upp mitt namn på deras gästlista. någonstans där emellan hann jag även med att hälsa på Joe & Brandon, samt krama Tim (som är min dröm-man for real) & säga att jag älskar dem.
så ikväll blir det konsert igen alltså. jag har inte fattat det ännu, men fan vad bra det kommer bli!

My Chemical Romance: World Contamination Tour

om ungefär en timme tar jag buss & tåg mot huvudstaden för att köa med Angelica till vad som kan vara årets spelning.
seriöst, det här konserten kommer bli s-å j-ä-v-l-a g-r-y-m. jag ser fram emot a hell of a show!

what I bought in Thailand;



photos: me

dock inte riktigt allting jag köpte, glömde t.ex tröjan som jag har på mig på bilderna i inlägget under eftersom den är i tvätten & så orkade jag inte försöka ta bilder på tre glas som jag köpte (ska fixa bild på dem sedan, de är helt fantastiska), samt lite smink osv, två notebooks & lite godis.

köpte dock två toppar & två par solglasögon som jag inte riktigt gillar nu i efterhand, så slänger nog upp de i min bloppis lite senare.

Thailand part two: Bangkok



utsikten från sovrumsfönstret hos min farbror. jag satt på sängen precis vid fönstret & njöt av utsikten medans jag åt frukost. mmh.


frukost & fika på Starbucks var typ bäst. deras mango passion juice (på bilden) var helt heavenly. & deras iced chocolate också, om nom.



photos: me/mum

egentligen orkar jag inte berätta så mycket om vad vi gjorde, men i korta drag; vi åt fantastiskt god mat & hade mysiga fikastunder varje dag, vi promenerade runt på för oss både kända & okända gator, besökte en del olika shoppingcenter (t.ex MBK, Platinum, Siam Paragon, Centralworld & några jag inte minns namnen på), åkte Skytrain, gick på marknader, besökte Wat Arun (The Temple of Dawn) & hade det allmänt bra. fy satan vad jag älskar den staden alltså. så livlig & färgglad, men ändå med en lugn atmosfär. ♥

Thailand part one: Khao Lak




en barnpool & en större pool med utsikt mot havet osv. inte helt fel, right?


photos: me


Khao Lak då.
vi flög först till Phuket från Bangkok & sedan var det ungefär en & en halvtimmes bilresa till hotellet vi skulle bo på. nu är det så att min farbror har en vän som äger en hel del hotell & som ibland ber honom åka dit & testa servicen osv, så den här gången fick vi följa med = bo, äta & leva gratis på ett lyxhotell i ungefär fyra dagar. det tackar man ju inte direkt nej till, eller hur? så ah, vi bodde i små stugor typ (se näst-översta bilden) & chillaxade vid poolen/stranden. hur härligt som helst!

men efter att vi bott på det hotellet i tre dagar så skulle min farbror åka tillbaka till Bangkok, fast jag & mamma stannade kvar i tre dagar på ett annat hotell. inte lika fancy, men ändå väldigt mysigt. dock tog jag typ inga bilder där, ehe .. men det var nice! vi hängde vid poolen hela dagarna & bara njöt.

(alltså, vi var först i Bangkok i fem dagar, sedan åkte vi till Khao Lak i sex dagar & sedan Bangkok igen i ungefär fem dagar
.)

home is where your heart is

sitter på svensk mark nu, i mitt rum för att vara mer exakt.
vaknade av mig själv för en stund sedan, antar att de tidiga morgnarna i Thailand & jet-lagen har gett mig lite vettiga sömnrutiner. yay for that.
resan tillbaka till Sverige gick bra, dock började flygresan med ett åskoväder & en del turbulens. men vi överlevde, obviously.

lite jobbigt bara att jag har världens jävla ångest & grinar mest hela tiden nu. grinade mig till sömns & grinar nu när jag skriver det här. tror aldrig att jag har saknat ett land så mycket som jag gör nu. fan, jag ska inte vara här. jag ska vara i Bangkok med mamma, där klockan är tio i tre på dagen & vi vandrar runt på stan eller något. kanske tar en fika på Starbucks eller Dunkin Donuts. jag ska inte sitta här ensam hemma i minusgrader mitt i skogen.
visst, jag blev lite less på att gå runt & svettas mängder i den överdrivna värmen, jag blev irriterad över att alla glodde, jag kände mig rätt färdig med alla shoppingcenter som vi besökte flera gånger om. jag kände mig rätt klar med Thailand, för den här gången.
men ändå. igår när jag kom hem så insåg jag att mitt vardagliga liv är sanslöst långtråkigt. jag sitter mest bara hemma & gör ingen nytta alls. & jag hatar verkligen stället jag bor på. hatar typ hela landet, egentligen. även om jag inte skulle kunna tänka mig att bo i Thailand på heltid så vill jag vara där nu. jag saknar omgivningen, de trevliga människorna, maten & fikorna, atmosfären, luften, butikerna & hela grejen. men mest av allt saknar jag nog att det bara var mamma & jag.

oh well. ska försöka fixa ett inlägg eller två med lite bilder idag. borde egentligen åka till AF i Enköping också, men får se om jag orkar.

where one journey ends, another one begins

aker hem till Sveariket imorgon. vill egentligen inte, men samtidigt sa ska det bli ratt fint. saknar min sang, min Kiwi-bebis, pappa, lillebror, en del vanner & min alskade dator. men trivs anda bra har i Bangkok, trots att det ar sjukt varmt nu for de har typ sommar har & trots att killar/man/gubbar glor pa mig nar jag har korta shorts USCH FY. fast valdigt manga overhuvudtaget glor pa mina piercings osv, but I guess that's life.

idag ska vi iallafall besoka Wat Arun (ett tempel typ) & sedan gora sista shopping pa MBK, samt kolla in Siam lite mer. later losers!

when in Bangkok

ah tja, sitter i Bangkok nu da. klockan ar kvart over elva pa natten & vi ska snart sova.
resan hit gick bra, maten ar nice & olen ar helt okej! runt trettio grader varje dag, dock ratt kvavt osv pa grund av den kommande regnperioden.
men vi overlever! det enda jobbiga jag kan komma pa ar att vissa manniskor glor sjukt mycket. & att jag saknar mina kangor, buhu.

hoppas att ni har det bra dar hemma iallafall!