feather extensions? no thanks!ingen har väl missat trenden med feather extensions? nya grejen inom modevärlden & what not.
själv tycker jag att det kan vara grymt fint, men att man borde hålla sig borta från äkta fjädrar & istället använda syntetiska. here's why:

dessa fjädrar, som säljs för flera hundra (ibland även tusen) kronor hos frisörer & liknande, är precis samma fjädrar som flugfiskare använder.
Whiting Farms i västra Colorado är världens största producent av flugbindningsfjädrar. där ges tupparna endast ett år att leva medan deras fjädrar får växa så långa som möjligt. tuppar lever vanligtvis i 10-15 år. när fjädrarna anses vara tillfredsställande för kunden, slaktar man tuppen & plockar dess fjädrar. tuppens livlösa kropp kastas sedan ut för kompost. Thomas Whiting, företagets grundare, hävdar att "de är inte bra för något annat".

Whiting Farms fraktar nu 65.000 bunkrar med fåglar per vecka, eftersom de försöker möta den aggressiva efterfrågan hos salongsägare & stylister, samt dess ursprungliga kundkrets hos flugfiskare. det är en ganska skrämmande ökning av slaktade tuppar, allt för en tillfällig hårprydnad (som håller i ungefär tre månader), producerade på ett sätt som inte borde vara tillåtet.
läs gärna hela artikeln från Global Animal här (på engelska).

stöd inte en sådan blodig & rå industri; andras liv ska inte behöva gå till spillo för att ni ska känna er fina, det finns andra & bättre alternativ.
jag önskar bara att alla som är intresserade av feather extensions kunde ta reda på lite mer information, se om det verkligen är värt det.
om ni, precis som jag, är emot detta - sprid det gärna vidare! berätta för vänner, skriv i bloggen, lägg upp på facebook, anything.

home could be anywhere, when I am holding you

tänkte mest bara kika in här & säga att jag har världens bästa familj. they always know how to cheer me up.
fast jag är förbannat avundsjuk på pappa & hans sambo som åker till Kalifornien imorgon.

quote:

there's a monster out there, Joe!

såg Super 8 på bio (för andra gången) med mamma idag. mmh, it's so fucking mint!
förut tyckte jag att slutet var rätt så cheesy, men nej ... det är faktiskt fint. lite typiskt Spielberg sådär. mysigt.
& jag vill fortfarande leva som dem, vill ha dem som vänner. fast ah, gärna utan hela den där monstergrejen dårå.

all I can do is be me (whoever that is)

vet fortfarande inte riktigt hur jag ska göra här, men slänger väl in ett par uppdateringar då & då. både vettigt & ovettigt.
jag har haft en bra helg iallafall; mormor har varit på besök i tre-fyra dagar, födelsedagsfirande hos morbor, kort besök av farmor & farfar.
har varit med nära & kära, helt enkelt. det är fint det.

nu ska jag krypa ner i sängen, så god natt lovers.

sunday always comes to late // today's details


photo: me

maybe we've outgrown all the things that we once loved

jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om här längre, känner mig missnöjd med i princip allting som har med min blogg att göra ...
större delen av min tid spenderar jag bara hemma, så jag har väl inte särskilt mycket att berätta om. jag är inte särskilt duktig på att fotografera, så bilder blir det rätt lite av. jag lyssnar mest bara på två olika band, så musik är kanske inte det roligaste ämnet att skriva/läsa om då. jag är rätt less på materiella ting & vet inte riktigt vad jag tycker om, så det blir inte så mycket av den varan heller. jag tycker inte om att ta bilder på mig själv, så det kan vi nästan glömma helt. jag har inte mycket att säga, helt enkelt. funderar på att radera det mesta & kanske lägga av.

men jag vet inte. går igenom arkiven så länge & återkommer när jag har något vettigt att dela med mig av.

Q/A (my future plans)

Q: jennifer, om HMS Bounty // yo ho, a pirate's life for me!:
vad har du planerat för hösten? hade varit kul att veta,

A: jag har egentligen inga direkta planer så, men ska försöka skaffa jobb & flytta hemifrån innan vintern iallafall.
visserligen så har jag blivit antagen till två kurser på Stockholms Universitet; finska & japanska (fast på den är jag bara reserv).
men vet inte alls hur jag ska göra med det, känner mig inte så sugen på att studera. så det är väl jobb & flytt som står högst på listan!

of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? // HP7 Part 2


photo: me


idag har jag flängt runt som en jag vet inte vad; först Enköping för ett besök hos Arbetsförmedlingen, sedan Kista i jakt på lite grejer & efter det centrala Stockholm för middag + bio med mamma & lillebror. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 var det äntligen dags för, mhm!
tänker inte säga annat än att den var helt fantastisk. jag smågrinade lite här & var, men i slutet så bröt jag ihop. fasiken, det får inte vara slut.

annars då?
har varit glad helt utan vidare anledning idag. sådant gillas!

some inspirationen del svart/vitt på sistone. tror det beror på vädret, som är mer grått än glatt. & så känner jag mig lite allmänt grå, så ah.
går & smålängtar lite efter den tidiga hösten, då man kan ha strumpbyxor & stickade tröjor utan att få värmeslag. gosiga halsdukar, varma strumpor, kängor, tända ljus, knastrande löv, lätta jackor & virkade vantar. mmh, den tidiga hösten är nog min favoritårstid. vilken är eran?

ZZZ

jag har inte haft något särskilt att säga de senaste dagarna.
det dåliga samvetet har ersatts av halsont/rethosta - på gott & ont.

ska in till huvudstaden & kika på ett skepp vid namn HMS Bounty tillsammans med min kära mor idag. kommer bli grymt!
kanske utgång i Uppsala ikväll också, beror lite på bussarna & min hals. & ekonomin. & min garderob.

Shikari is the hope that gives us the energy to continue and hunt for the panacea to our problems.


photo: me


dåligt samvete, o'boy & How I Met Your Mother har varit mitt sällskap idag.

i decided to stay

runt klockan halv fem imorse bestämde jag mig för att strunta i Hultsfredsfestivalen. jag orkar helt enkelt inte, av olika anledningar.
har fått biljetten såld för 600 kr (340 kr mindre än vad jag betalade, så inte helt fel) & förhoppningsvis kan jag få tillbaka pengar för en av resebiljetterna iallafall. fast det var mamma som betalade dem, så ah, hennes pengar då. lite ovärt kanske, men så är det ibland.

hultsfredsfestivalen 2011

åker hemifrån om sex timmar & har fortfarande inte packat. ska hinna sova också. herregud.
men ja, kommer hem på söndag någon gång, så jag antar att vi hörs nästa vecka. ha det bra osv!

bloppis // clothes & stuff for salehar öppnat min bloppis igen, samt sänkt priserna en del! eventuellt så kommer det komma upp lite mer kläder under helgen.
vid snabb affär så kan jag ärligt talat skänka det mesta mot fraktpriset, fast det beror lite på vad det är. bara att fråga om ni är intresserade!
klicka på bilden eller keeponrunning.blogg.se/bloppis.

we must unite // i do not think we're invincible

a heedless and harrowing future is developing
for our generation and generations to come

but as I walk the chartered streets of this familiar oblivion
I recognise nothing but unyielding unconsciousness
in which we have almost comfortably drowned

it is madness, this normality is madness
we are clinging to manufactured crippling constraints

we must no longer commute between brand laden homes
and quickly accepted, aimless roams
from our factories of slavery
to wars of illusive bravery

we must unite
and we must let the flood gates open

here tonight, I clock a thousand heads
here to unite, through common dreads

/Common Dreads - Enter Shikari

friday friday friday

idag har jag hängt med Angelica & Simon i ett par timmar! vi pratade, åt lunch, såg på film & fixade med dreads/hår (eller ah, de gjorde det).
sedan gick jag en snabbis på stan för att lämna jobbansökan till en butik som söker butikssäljare, så nu får vi hålla tummarna alltså!

i övrigt så har jag inte gjort så mycket; tagit en powerwalk & gjort lite sit-ups osv, ätit middag & kollat på How I Met Your Mother.
funderar på att krypa ner i sängen med Ajvide Lindqvists senaste novellsamling, mhm. vad har ni för er?

pretty good thursday // new stuff


photo: me


drog in till huvudstaden idag då, trots att dagen började rätt dåligt & stressat. men jag hade ett par fina timmar där ändå!
bästa var när en söt tjej vid namn Sara kom fram till mig & sa att hon gillar min blogg osv. åh, jag blev hur glad som helst, tack igen! ♥
& så var det ett butiksbiträde inne på Bik Bok som var jättetrevlig också & frågade lite om mina cheeks. älskar trevliga butiksbiträden, mhm.

men nu är jag hemma igen & ska strax göra mig redo för sängen. ska till huvudstaden imorgon igen för att söka ett jobb & träffa Angelica!

today's blah blah blah

kognitiv beteendeterapi för femte gången idag då. fick kolla när två personer blev vaccinerade, vilket inte såg särskilt roligt ut .. men jag reagerade ändå lugnt & sansat, så vi verkar göra framsteg iallafall! kanske så kan jag ta den förbannade TBE-sprutan snart.

men bortsett från det så har jag inte gjort så mycket idag. eller jo, hämtade ut shortsen från One Teaspoon. jag är kanske lite förälskad.
nu ska jag göra mig redo för sängen & ett avsnitt av Criminal Minds. drar in till huvudstaden imorgon!

small changes

så, jag har lagt till en ny kategori; step up. där hamnar saker som jag vill berätta om, saker som jag står för & saker som jag bryr mig om.
vad tycker ni om det? & är det något särskilt ni är intresserade av att läsa? åsikter om det hela vore finfint!

The Cove


idag är det Världsdagen för fängslade delfiner, så jag tog tillfället i akt att (äntligen) kolla på The Cove. klicka gärna på länken & se trailern!
The Cove är en dokumentär som handlar om delfinslakten i Taiji, Japan där det varje år dör 23.000 delfiner. utöver det antalet så är det också många som tas i fångenskap & säljs till världens olika delfinarium/akvarium/djurparker. det här sker alltså varje år, från september till mars.

dokumentären följer en grupp aktivister/personer som vill avslöja denna brutala slakt & få ett stopp på det hela, den analyserar & ifrågasätter Japans "kulturella" delfinjakt. filmen vann U.S. Audience Award på Sundance Film Festival 2009, samt en Oscar för bästa dokumentär 2009.
jag rekommenderar er verkligen att se den, vare sig ni vill veta vad det är som pågår eller bara få en inblick i hur fantastiska dessa djur är!

för att ta reda på vad ni kan göra för att hjälpa till, besök Take Part/The Cove & denna svenska The Cove-hemsida.

Hultsfredsfestivalen

jag funderar alltså på att dra till Hultsfred, eftersom att Arvikafestivalen blev inställd osv. någon av er som ska dit?

Transformers: Dark of the Moondrog till Kista med mamma & lillebror idag för att se senaste Transformers-filmen på bio. & i fucking loved it!
visserligen kändes den lite lätt rörig ibland, men det kan också ha berott på att jag hade svårt att koncentrera mig då en unge bakom mig skulle prata i tid & otid. hatar verkligen folk som pratar under filmer på bio, vare sig det är barn eller vuxna. ugh.

hur som, det var en särskild scen i filmen som fick mig att applådera lite helt spontant; Sentinel Prime (vars röst görs av Leonard Nimoy) citerade/sa en grej som Spock säger i Star Trek! det är alltså Leonard Nimoy som spelar Spock, in case you didn't know.
men ja, helt klart sevärd! specialeffekterna var brutala! & självklart så ska man se den i 3D, kom ihåg det.