27 januari

igår åkte jag till Stockholm med pojken, min pappa och hans sambo för att gå på bio. Avatar i 3D. jag var skeptisk till en början, då jag trodde att de skulle missbruka 3D-effekter och hela tiden ha saker som sticker ut ur bilden och är irriterande. men så var inte fallet. effekterna gav filmen ett annat djup, en annan känsla, än vad man får av vanliga filmer. ja, jag är en sådan där bio-nörd som lever sig in i filmerna lite för mycket ibland. jag kan bara säga att filmen var underbar. helt underbar. handlingen, skådespelarna, karaktärerna, effekterna, färgerna, allt!
och jag måste erkänna att jag har en liten förälskelse i Sigourney Weaver, så det faktum att hon var med gjorde filmen ännu lite bättre. även Zoë Saldana var helt fantastisk! hon kommer bli stor inom filmvärlden, trust me.
anyway. superbra film. alla borde se den.

idag ska jag tydligen på något möte hos Arbetsförmedlingen. prata om mitt cv/personliga brev, samt välja en extern jobbcoach. dock är jag osäker på om jag vågar ge mig ut i dagens snöstorm.
har iallafall fått veta att min adressändring gick igenom, så nu har jag officiellt flyttat hemifrån.

nu ska jag duscha.

one two three

ett. är hemskt sugen på att radera nästan alla inlägg här och bara börja om på nytt. men när jag kollar igenom alla arkiven så kan jag inte. det är så många minnen och småsaker som gör sig påminda. inlägg som jag egentligen inte tycker om, men som väcker någon form av känsla. visst, jag har rensat min blogg på negativa och onödiga inlägg, men det finns en hel del annat kvar. kanske får jag något ryck någon gång och rensar allt. men inte än.

två. det är så hemskt tyst överallt. ingen skriver på msn, ingen skriver på facebook, ingen skriver på bilddagboken, och framförallt; nästan ingen skriver här. vilket är trist och får mig att tappa blogg-suget.

tre. jag har börjat kolla på Skins idag. ä-n-t-l-i-g-e-n. den gör mig knäpp, but I love it already.

21 januari

idag hamnade jag i Västerås, där jag lämnade tillbaka en kjol som var lite trasig, gick vilse bakom en galleria, och hälsade på min barndomsvän Matilda. vi drack kaffe, lyssnade på musik, åt kokosbollar, pratade, skrattade, gjorde middag, klappade hennes katt som ser lite knäpp ut, och pratade om utlandsresor. det var finfint!

tyvärr har jag blivit dålig på att ta bilder, så det blir ganska tomt på den fronten framöver.

everyday life

idag
har jag varit på möte hos arbetsförmedlingen
var det inte så farligt kallt ute
älskade jag mina kängor
köpte jag en mörk ögonskugga
glömde jag posta ett litet paket
kände jag mig ganska snygg för en gångs skull
har jag bott i en av pojkens tjocktröjor (fastän den är ganska ful)
var en helt okej onsdag

imorgon
måste jag köpa värktabletter
ska jag kolla på någon bra tv-serie
blir det kanske en tur till Bålsta eller Västerås

just nu
vill jag inte gå och lägga mig
orkar jag inte tvätta bort sminket

19 januari

idag när jag skulle till busstationen mötte jag ett litet gäng invandrarkillar som ville ha min uppmärksamhet. "hallå, bruden, snygging. hallå älskling. får jag knulla dig?". kanske inte det roligaste att mötas av, men jag ignorerade dem och fortsätte gå. självklart följde dem efter och fortsatte ropa. en av dem sprang fram och började gå brevid mig, så jag stannade och vände mig mot honom, varpå han ropar "hon är en sådan där emo!" till de andra. killarna fortsatte ändå, och en av dem (en liten kille, kanske 12 år?) sprang fram och tog mig på rumpan. och just där gick dem över gränsen. jag kan ta ord och sådant, men när någon gör så där, då är det inte okej längre. så jag skrek; VAD I HELVETE?
vid det här laget pratade jag med Cristian i telefonen också, så jag noterade inte riktigt vad killarna gjorde. började även närma mig stora vägen, där det var andra människor, så jag tror killarna gick iväg.
jag vill säga att det inte rörde mig i ryggen, men jag tog faktiskt illa upp.

senare när jag stod på busstationen så var det en man (30 år?) som gick förbi mig, vi fick ögonkontakt, och så sa han "hej" med ett skumt leende. jag tittade bara på honom, men som tur var så gick han vidare.
jag fattar inte varför folk gör sådant, för det är inte första gången det händer mig. är det för att jag är blond? för att jag har ganska kort kjol på vintern? eller vad? I DON'T GET IT.

och inte nog med det så har i princip hela dagen varit värdelös. åkte till Bålsta för att lämna tillbaka två böcker till biblioteket, men självklart så stängde dem sju minuter innan jag kom dit. och så var bokinkastet låst. tack.
gick nästan vilse inne på ICA också. allt där är så rörigt och konstigt placerat. ställde ifrån mig korgen och tog bussen tillbaka till Enköping istället. Bålsta är verkligen en av de sämsta städerna som finns. usch.

ps. ber smått om ursäkt för detta arga (och lite tråkiga) inlägg. men behövde få det ur mig.
nu ska jag spela något tv-spel.

ps2. antar att ni har märkt att jag har bytt bakgrund på bloggen. även jag har fallit för rymd-grejen.

ps3. jag gillar inte sättet jag skriver på.

18 januari

you were true to no one else


photo: me

egentligen har jag tappat lusten för att skriva, så det finns en chans att bloggen kommer bestå av en del bilder framöver. om jag ens orkar uppdatera.

i lördags var jag och mamma på Berghs school of communication i Stockholm. informations-dag typ. jag blev helt pirrig i magen av allt som dem berättade. skolan verkar hur bra som helst, och jag tror att jag skulle passa in där. dock känns det inte som att jag är tillräckligt kreativ för det, men det kommer väl.
insåg iallafall att det inte är så jätteviktigt att jag kommer in där i höst (medelåldern på studenterna är typ 26 år), utan att jag kan vänta ett tag. något eller några år. leva livet lite, smaka på världen.
men jag ska ändå försöka söka nu till hösten. man vet ju aldrig.

nu ska jag äta frukost. eller brunch.

to do today

jag kände mig ganska bra för en stund sedan när jag yttrade; åh fan, är det fredag idag?
jag har tappat kollen på dagar och timmar och veckor den senaste tiden. alla dagar flyter samma och jag gör egentligen ingenting, vilket är både tråkigt och deprimerande. men idag ska jag ta tag i saker!
- ringa Arbetsförmedlingen
- kanske byta postadress (läskigt!)
- försöka kontakta Myndighetsenheten eller liknande
- skriva in mig på Arbetsförmedlingen i Enköping?
- gå ner på stan en sväng

fast nu ska jag göra varma macker.

update: gjorde allting på listan! success!

come join the feast


photo: me

igår var jag på konsert med Enter Shikari. lyckades få med mig Cristian också, så jag slapp gå ensam. tack!
bortsett från att jag var trött, hade ont i kroppen och kände mig ganska gammal så var det grymt!
anledningen till att jag kände mig gammal var att vi stod lite längre bak och hoppade inte runt som nästan alla andra. visst, jag hade gärnat hoppat runt lite, dansat fult i en mosh pit och gått lös till musiken. men jag kan inte. dels är jag rädd om mina piercings, kul om någon skulle slå till dem liksom, och dels så klarar jag inte riktigt av det.
får andningssvårigheter och något som känns som vätskebrist hur fort som helst. blir svimfärdig också. det är faktiskt väldigt tråkigt, för jag vill ju också dansa lite galet till sådan musik. men men, life's hard.

idag låg jag i sängen till halv ett ungefär. hittills har jag suttit vid datorn, kollat på tv, och druckit kaffe latte.
nu ska jag nog laga mat.

3 januari

dåliga saker just nu är
att jag lyckas köpa trosor i fel storlek för många gånger
smärtan i min nacke
att jag har två oförklarliga blåmärken på högerarmen
att halsen värker till och från
vardagsrummet och köket som ser ut lite som slagfält
att Unna åkte tillbaka till Uppsala idag
att Cristian börjar jobba imorgon igen
att jag inte har något jobb
att min mattelärare inte hört av sig angående mitt betyg
den hemska hemska hemska kylan
att jag inte har pengar till mina tatueringar och en ny frisyr

bra saker just nu är
att jag får sova hur länge jag vill på dagarna
mozarellaost med ruccolasallad och tomater
att mitt hår har en jämn färg
glittrigt nagellack
Transformers
att min mamma hjälper mig med pengar till kläder
mina underbara sockor

snart ska vi gå och sova. god natt fina läsare.

birthday kid

idag är ingen vanlig dag, för idag är det Cristians bemärkelsedag!
grattis grattis grattis min lilla älskling. ♥


photo: bf

det är varit fika här med släkt och familj och vänner. lite senare blir det nog fest, men nu är det tv-spel!

goodbye 2009, hello 2010


photo: me

tjugohundranio var ett spännande år. ett år med mycket händelser, både bra och dåliga.
jag hann med två stycken festivaler, många bra konserter/spelningar, träffade fint och roligt folk, festade många nätter och dansade med rök. jag kämpade med skolan så mycket att fingrarna nästan blödde från allt arbete, men jag tog studenten och jag klarade det! lämnade finaste klassen också. usch för det.
England, Somerset och London fick sig ett litet besök också. jag och pappa på extremsportfestival och nedanför Big Ben i ösregn. gick vilse i konstiga kvarter och köpte fika för småmynt. åkte mycket tunnelbana.
jag har även upptäckt så himla mycket ny och underbar musik att det nästan är galet! allt från Lily Allen till Modest Mouse till en stor kärlek för Depeche Mode. musikstilen har ändrats, och det har väl också jag gjort.
dock vet jag fortfarande inte riktigt vem jag är och vad jag vill, men det kommer.

många har sagt saker som "tjugohundratio ska bli mitt år! glöm allt som varit och börja om på nytt!", vilket jag tycker att folk säger varje gång ett nytt år står runt hörnet. i år tänker jag inte säga så, för jag vet inte alls hur det nya året kommer bli. livsförändrande, hoppas jag. på ett positivt sätt såklart.
jag hoppas att jag kommer på vad jag vill studera eller göra, jag hoppas att jag får resa mycket mer, träffa fler och nya vänner, dansa hela långa nätter, hitta mig själv lite grann, tatuera mig.
jag hoppas att jag får ett bra och trevligt jobb under våren, så att jag har något att göra. och en inkomst vore fint. jag hoppas att jag kommer bli duktigare på att laga mat och börja träna, jag hoppas att hela året blir jättebra och minnesvärt. jag vill känna att jag åstadkommit något.

några mål för det nya året (listan kommer nog ändras med tiden):
- flytta till en egen lägenheten någonstans
- förändra mig själv lite, både på utsidan och insidan
- komma på vad jag vill utbilda mig till & komma in på den utbildningen
- göra garderoben lite mera färggrann
- äta nyttigare
- hitta på roliga saker istället för att bara sitta hemma och vara bitter
- tatuera mig minst en gång
- resa till Thailand och England
- läsa många böcker
- dricka mindre läsk
- göra något som jag älskar
- leva och vara och njuta så mycket det går